23948sdkhjf

Danske Maritime efter spektakulær konkurs: Fokus bør være på bæredygtige Marlog-projekter

Danske Maritime har været en af de helt store drivkræfter i etableringen af Marlog og organisationen har investeret både penge og masser af ressourcer.

En af de helt store drivkræfter i etableringen af Marlog er Danske Maritime og administrerende direktør i organisationen, Jenny Braat, er ked af, at det endte med konkurs.

- Vi synes, det er virkelig trist. Vi har fra før Marlog blev etableret haft et samarbejde på tværs af det blå Danmark omkring etableringen af den maritime klynge, og derfor er vi også rigtig kede af at se, hvordan det er gået - også i forhold til medarbejderne, siger hun.

- Det kedelige er, at Marlog skulle være en fælles, tværgående samarbejdsplatform, og der må vi som organisationer arbejde sammen og finde ud af, hvad erhvervet har brug for af fælles platforme og projekter. 

Hvilken betydning får konkursen?

- Hvad betydning det får, må vi vente og se. I første omgang er det et spørgsmål om, at kurator kigger på de projekter, der ligger i klyngen, og så må vi se, om der er nogle af de projekter, der er en industriefterspørgsel på, og om der er noget, vi kan gøre for at løse de opgaver, der ikke kan blive løst. 

Kom konkursen bag på dig?

- Det kom bag på mig, at det stod så slemt til, som det gjorde. Jeg var godt klar over, at de var trængte, og vi har også spyttet en del penge i, men jeg har ikke siddet i bestyrelsen, og derfor ikke fulgt udviklingen tæt.

Fint samarbejde

Jenny Braat har ikke noget at udsætte på samarbejdet i interessentkredsen.

- Efter min opfattelse har der været et fint samarbejde organisationerne imellem. Vi var nogle, der smed penge i det i forbindelse med etableringen og andre bakkede op på andre måder, men jeg synes helt klart, at der har været en stærk solidaritet mellem organisationerne om at få det her til at fungere. 

Har alle interessenter båret lige meget?

- Alle bærer det, de bære kan, tænker jeg. Vi har haft et fint samarbejde og været meget engageret i etableringen, men efter etableringen har organisationen fået sin egen bestyrelse, og fungeret som en selvstændig organisation, og så er vi som organisation jo ikke med mere.

Var det den rigtige beslutning at føre de tre klynger sammen?

- Det er svært at sige. Det er i hvert fald ikke det rigtige resultat, vi sidder med i dag. Men som jeg ser det udefra, så kom de tre klynger med vidt forskellige baggrunde. Den måde, som industrien er bygget op på og de behov, der er rundt omkring i Danmark, har været forskellige, og det kan have været en udfordring. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109