23948sdkhjf

Sørens rederi er nu større end Sørens: Størrelse er ikke et mål

Søren Toft leder nu et rederi, MSC, der er større end hans tidligere arbejdsplads A.P. Møller-Mærsk, som ledes af fornavnebroderen Søren Skou. Men størrelsen målt i skibe lader ikke til at være vigtig for nogle af dem.

 Søren Toft, adm. direktør for Mediterranean Shipping Company (MSC), har kommenteret en af ​​denne uges mest læste shippinghistorier, som er, at hans firma overgår hans gamle arbejdsgiver, Mærsk, som nummer et på ranglisten over de største containerrederier.

Toft, der kom til MSC for 13 måneder siden, efter at have været COO hos 2M-partneren Mærsk, har stået i spidsen for en hastig vækst i det schweiziske rederi, som med købet af skibet ’Mexico’ med en kapacitet på 4.992 teu (stardardcontainere) toppede ranglisten, der udarbejdes af Alphaliner.

Men størrelse er ikke et specifikt mål, siger han nu ifølge medierne Tradewinds og Splash247.com.

- Størrelse er ikke et mål for os, siger Søren Toft og tilføjer:

- Hos MSC har vi aldrig sat et specifikt mål om at være størst. Vækst, lønsomhed og support af kunder er det, der har drevet os, og det, der vil fortsætte med at drive os fremad.

Med en bekræftet skibsordrebog på næsten en million teu, forventes MSC yderligere at befæste sin position som verdens nu største containerrederi i løbet af i år.

Danske A.P. Møller-Mærsk har været verdens største containerrederi siden 1990'erne. I de senere år har rederiet gentagne gange erklæret, at det har til hensigt at være en logistikintegrator med en flåde på ikke større end 4 til 4,4 millioner teu.

Og størrelse i sig selv er ligeledes ikke en faktor hos Mærsk, ifølge topchefen Søren.

- Hvis MSC ender med at have mere kapacitet, end vi har, er det ikke verdens undergang, sagde Mærsks adm. direktør Søren Skou under rederiets kapitalmarkedsdag i maj sidste år:

- Det er ikke sådan, vi tænker på at være nummer et. Vores fokus er på at have en meget højere omsætning pr. container, vi fragter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14