23948sdkhjf

Esvagt hjælper Fiskeri- og Søfartsmuseet med at holde museumsskibet E1 sejlende

Ship Management i Esvagts rederiorganisation giver en hånd med, når 90 år gammel kutter skal holdes sødygtig

Esvagt, rederiets seniorklub og Fiskeri- og Søfartsmuseet har indledt et samarbejde om at holde museumskutteren ’E1’ sejlende.

Det skriver Esvagt i en pressemeddelelse.

Fiskekutteren er et særdeles populært trækplaster for museet, men er samtidig også en krævende del af udstillingen, lyder det fra museumsdirektør hos Fiskeri- og Søfartsmuseet Merete Jankowski.

- Fiskekutteren ’E1’ er et stykke sejlende kulturarv, som rummer en vigtig fortælling om Esbjerg Havn, Vadehavet og fiskeriets historie, og som er populært både blandt lokale og turister.

- Men det er også et skib, som naturligvis skal være certificeret og administreret efter bogen, og som skal sejles kompetent og sikkert af fagfolk. Vi ved meget om skibe og deres historie, men ikke ret meget om at sejle dem. Derfor henvendte vi os til Esvagt, som om nogen ved noget om både sikkerhed og sejlads, siger hun.

Bistår med rådgivning

Og Esvagt har ifølge vice adm. direktør i rederiet Kristian Ole Jakobsen takket ja til samarbejdet.

- Det er helt oplagt for os at bidrage til at vedligeholde en lokal kulturarv, som står Esvagts hjerte nært, siger Kristian Ole Jakobsen.

Aktuelt sejles ’E1’ frivilligt af en mindre gruppe bestående af tidligere fiskere og aktive sømænd, og det har kun været muligt at sejle 11 turistture i 2021. Nu vil medlemmer af Esvagts seniorklub sammen med den aktuelle gruppe af frivillige udgøre puljen af kvalificerede folk, som kan stå på broen.

Seniorklubben er for nuværende og tidligere Esvagt-medarbejdere, og en stor del af dem er mere end almindeligt sødygtige.

- Det vil være et rigtig fint projekt at mødes om, og der er god interesse blandt flere af de sejlende kolleger om at bidrage”, siger Olavur Olsen, formand for Esvagt Seniorklub.

Ekstra kolorit

Han forventer, at 16-18 medlemmer af seniorklubben er tilstrækkeligt til at sikre, at der er mandskab til ’E1’. Desuden vil Esvagt Ship Management bistå med rådgivning af teknisk karakter:

- Vi vil assistere med rådgivning om vedligehold og dokninger, ligesom vi vil supportere omkring sikkerhed ved drift, siger Claes Skov Jensen, Head of Ship Management hos Esvagt:

- Det er tidligere og nuværende kolleger, som skal sejle skibet, og de tager naturligvis ansvaret for gæsterne alvorligt. De vil ikke sejle, medmindre skibet er i en forsvarlig stand, og det bidrager vi til at sikre, at det er, siger han.

Samarbejdet glæder Merete Jankowski:

- Skibet nyder stor interesse fra publikum, både lokalt og fra turister. Jeg vil tro, vi ville kunne fylde skibet med publikum mange gange i hele sommerhalvåret. Det giver ekstra kolorit, at det er de gamle søulke, som selv har set og prøvet det meste, som sejler rundt med vores gæster. Det er 100 gange sjovere at sejle med en, der kender historien, siger Merete Jankowski.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094