23948sdkhjf

Selvom godstrafikken er steget i nordjysk havn kører alt endnu ikke på skinner

Bil- og passagertrafikken i Hirtshals Havn oplevede en nedgang på hele 60 procent i 2020, men alligevel ser det ikke helt sort ud for den nordjyske havn. 

Hirtshals Havn kom ud af 2020 med et overskud på 4,6 millioner kroner - selvom havnens omsætning sidste år var 6 procent lavere end året før. Det skriver TV2 Nord

En af årsagerne til det resultat skal findes i godstrafikken, som til gengæld ikke har lidt samme skæbne som bil- og passagertrafikken i 2020.

Her kan Andreas Duus, direktør i Hirtshals Havn, nemlig fortælle, at havnen har oplevet vækst - og i de første måneder af 2021 kan han notere sig en stigning på to procent.

Jernbanen driller

I 2014 blev første spadestik taget til havnens nye kombiterminal, men på trods af efterspørgsel hos kunderne kører der endnu ikke godstog ud fra terminalen. 

Ifølge Andreas Duus skal én af årsagerne dog findes længere væk. En af årsagerne bag de manglende godstog er løbende sporarbejde på jernbanerne ned gennem Europa.

- Kunderne siger: 'Når vi ikke kan regne med, at der går tog hele tiden og på bestemte tidspunkter, så kan vi ikke bruge det til noget.' Det har været lidt af en forhindring for os, som vi ikke var dygtige nok til at forudse, dengang vi byggede det, forklarer han til TV2 Nord. 

Havnen er imidlertid i kontakt med flere transportfirmaer, og forventer, at det fra maj 2022 bliver muligt at sende gods på skinnerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125