23948sdkhjf

Shipping Lab udvider med profil fra MAN

Det Blå Danmarks platform for maritim forskning, udvikling og innovation, Shipping Lab, udvider styregruppen med Brian Østergaard Sørensen

Brancheinitiativet Shipping Lab har valgt at udvide styregruppen med Brian Østergaard Sørensen, der er direktør for forskning og udvikling i MAN Energy Solutions' afdeling for to-takt. 

Det oplyser Shipping Lab i en pressemeddelelse.

Ifølge Brian Østergaard Sørensen er teknologi en vigtig del af løsningen på flere af de store udfordringer, som branchen står over for. 

- I den sammenhæng er samarbejdet i Shipping Lab et væsentlig bidrag til at sikre, at vi som industri flytter os mod en mere effektiv og grøn skibsfart. Jeg har fulgt arbejdet i de meget forskellige projekter med stor interesse og ser frem til at blive en del af styregruppen. Vi kan mere sammen, og jeg er glad for at kunne bidrage, siger han i meddelelsen.

Autonomt og miljørigtigt

Bag Shipping Lab står en lang række rederier, teknologivirksomheder, universiteter, GTS-institutter, organisationer og offentlige styrelser. Omkring 30 projektpartnere har sat sig for at udvikle Danmarks første autonome og klima- og miljørigtige skib ved at sammensætte danske kompetencer inden for digitalisering, autonom skibsfart og klima- og miljøvenlige teknologier.

Blandt ambitionerne er at sikre ’zero emission’-sejlads i afgrænsede områder, som eksempelvis havne og kystnære områder, men der arbejdes blandt andet også med at udvikle Det Blå Danmarks kompetencer inden for udnyttelse af data til at optimere drift og vedligehold af skibe.

- Grøn omstilling består jo af rigtig mange forskellige ting. Nogle forbedringer kan laves nu og her, mens andre kræver mere tid, siger Brian Østergaard Sørensen og fortsætter:

- Ud fra min personlige erfaring kan jeg blandt andet bidrage med indsigt i forskellige teknologiløsninger i forhold til alternative brændstoffer, og hvorledes vi som teknologileverandører arbejder med den grønne omstilling, og jeg glæder mig til at koble den erfaring sammen med den viden, de andre aktører spiller ind med. 

Som formand for styregruppen er Kjeld Dittmann glad for at kunne byde velkommen til Brian Østergaard Sørensen. Han fremhæver, at MAN Energy Solutions har en central rolle i udviklingen af mere bæredygtig skibsfart. 

- Vi er derfor overordentligt tilfredse med at kunne byde Brian velkommen i styregruppen. Vi har en vigtig opgave med skabe mest mulig effekt gennem projekterne, samle de mange tråde af vigtig viden, skabe effektive synergier og formidle banebrydende resultater, som vi naturligvis har store forventninger til, siger Kjeld Dittmann.

Læs også: Shippinglab går ind i brint-drevet sandsuger til Hvide Sande

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078