23948sdkhjf

Ny bestyrelse på plads i Danske Rederier

Henriette H. Thygesen valgt som ny næstformand efter generalforsamling afholdt online

Medlemmerne i Danske Rederier har netop valgt og godkendt bestyrelsen under årets generalforsamling.

Nyt medlem er Henriette H. Thygesen, CEO for Svitzer og medlem af executive board i A. P. Møller – Mærsk, der er valgt som ny næstformand. Hun erstatter Mærsks tidligere COO Søren Toft, som trådte ud af bestyrelsen i november 2019, da han skiftede til MSC. 

- Danske Rederier har en stærk og kompetent bestyrelse, som jeg glæder mig til at blive en del af, siger Henriette H. Thygesen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Skibsfart er Danmarks største eksporterhverv, og jeg ser frem til arbejdet med at sikre, at det fortsat står stærkt herhjemme, samtidig med at vi fastholder vores position i udlandet som en af de allerstørste søfartsnationer.

Nyt medlem i bestyrelsen er også Esvagts CEO Peter Lytzen. Han erstatter Niels Højlund Hansen, skibsreder i Nordane Shipping A/S, som træder tilbage som bestyrelsesmedlem.  

- Jeg vil gerne sige tak til Niels Højlund Hansen for en kæmpe indsats gennem tiden for dansk skibsfart i flere bestyrelser og senest i Danske Rederier, siger rederiforeningens formand Jacob Meldgaard og fortsætter:

- Det er en af dansk skibsfarts grand old men, som takker af. Samtidig er det en glæde at kunne byde velkommen til nye kræfter i skikkelse af  Henriette H. Thygesen og Peter Lytzen. Jeg ser frem til samarbejdet og kender dem begge som inspirerende og kyndige shippingfolk, der uden tvivl vil kunne bidrage til bestyrelsesarbejdet og sikre fremdrift i hele søfartserhvervet.

Som Søfart tidligere har skrevet, skulle foreningens generalforsamling have været afholdt i forbindelse med Danske Rederiers årsdag, hvor aktuelle emner plejer at blive drøftet i festligt lag. På grund af coronasituationen blev årsdagen aflyst, og generalforsamlingen blev i stedet afholdt online.

Den samlede bestyrelse består herefter af:

Jacob Meldgaard, CEO, Torm A/S (formand)

Henriette H. Thygesen, CEO, Svitzer (næstformand)

Torben Carlsen, CEO, DFDS A/S

Jan Rindbo, CEO, Dampskibsselskabet Norden A/S

Martin Fruergaard, CEO, Ultragas ApS

Christian M. Ingerslev, CEO, Maersk Tankers A/S

Lars Hjorth Simonsen, Skibsreder, M. H. Simonsen ApS

Peter Lytzen, CEO, Esvagt A/S

Læs også: Danske Rederier: Genåbning af grænserne er afgørende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191