23948sdkhjf

Skagen Havn og Fredericia Havn tager imod to passagerløse krydstogtskibe

Krydstogtskibet 'Aidamar' ligger til kaj i Fredericia Havn og et yderligere Aida-krydstogtskib kom til oplægning på Skagen Havn søndag. Besætningsmedlemmerne på de to krydstogtskibe bliver på skibene

To krydstogtskibe har lagt til kaj i to danske havne; Fredericia Havn og Skagen Havn - der er tale om krydstogtskibet 'Aidamar', som ligger til kaj i Fredericia Havn, og et Aida-krydstogt i Skagen Havn, skriver TV Syd og Nordjyske.

Der er ikke nogen passagerer om bord på 'Aidamar' i Fredericia Havn, og det har der ikke været i mere end 14 dage, men der er 479 smittefri besætningsmedlemmer på skibet, som ikke må gå i land på grund af situationen med coronavirusudbruddet, skriver TV Syd.

Krydstogtskibet 'Aidamar' lå egentlig til kaj i Bremerhaven i Tyskland og cruiset var blevet stoppet grundet coronakrisen, men ifølge Rune Rasmussen, direktør for ADP, der driver Fredericia Havn, skulle krydstogtskibet være tvunget til at sejle fra Bremerhaven, fordi havnen er stor og "vigtig i forhold til forsyningssikkerheden" og lagde i stedet til i Fredericia Havn på grund af skibets størrelse, hvor det skal ligge i fire uger.

- Lige nu skal vi hjælpe hinanden, og AIDA har brug for hjælp. Det kan vi imødekomme, og det er det, det handler om de første fire uger, siger direktøren til TV Syd.

Også et AIDA-krydstogtskib uden passagerer men med 615 besætningsmedlemmer om bord lagde søndag til kaj i Skagen, skriver Nordjyske.

- Det er 20 dage siden, der sidst var passagerer ombord, og der er ingen af de 615 besætningsmedlemmer om bord, der udviser smittetegn, hvilket betyder, at det er et smittefrit skib. Det er en aktivitet der ligger indenfor vores normale havneaktiviteter, og besætningen, der ikke har landlov, har i øvrigt ingen interesse i at forlade skibet. Da det er 20 dage siden, at der var passagerer med, så er det et sikkert sted for dem at være på skibet, fortæller Willy B. Hansen, Skagen Havns administrerende direktør til Nordjyske.

Skibet skal ligge til kaj i Skagen Havn resten af april måned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109