23948sdkhjf

VIDEO: VLOC på grund efter krængning

Rederiet bag 'Stellar Polaris' tæt på endnu et forlis

Det 340 meter lange bulk-skib 'Stellar Banner' blev i sidste uge lagt på grund af skibets kaptajn med 294.000 ton malm i lasten.

Ifølge Tradewinds indikerer de indledende undersøgelser, at skibet muligvis havde revner i skroget som følge af en skade efter afgang fra Vale-terminalen Ponta da Madeira i det nordlige Brasilien. Her kom skibet i uventet kontakt med havbunden, hvilket forårsagede skade på ballasttanke i et indtil videre ukendt omfang. 

Kilder tæt på Vale fortæller til Tradewinds, at det 2016-byggede skib begyndte at krænge efter afgang, og 65 sømil fra havnen var krængningen blevet så voldsom, at kaptajnen satte skibet på grund. Besætningen på 20 personer blev efterfølgende evakueret. 

På anmodning blev to olieopsamlingsfartøjer fra Petrobras sendt afsted. Selvom der blev opserveret oliefilm på vandet, er der ikke rapporteret om oliespild i betydeligt omfang. 

'Stellar Banner' har en kapacitet på 300.630 t.dv. og tilhører det sydkoreanske rederi Polaris Shipping. Rederiet har været i vælten, da den konverterede VLOC 'Stellar Daisy' i marts 2017 sank som følge af revner i skroget. 

Det er planen, at de ti søsterskibe til 'Stellar Daisy' skal ophugges i løbet af i år.

Læs mere: 'Stellar Daisy's søsterskibe solgt til skrot

Se en overflyvning af grundstødte 'Stellar Banner' herunder:

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109