23948sdkhjf

’Mumbai Maersk’ foretog mystisk kovending inden grundstødning

Det grundstødte containerskib ’Mumbai Maersk’, som siden onsdag aften har ligget grundstødt i Nordsøen ud for den tyske kyst, kommer tidligst fri, når der er højvande.

Grundstødningen kommer efter et mærkværdigt og foreløbig uforklaret sejlmønster.

Søfart har fulgt rutehistorikken på tjenesten Marinetraffic.

Her fremgår det, at ’Mumbai Maersk’ har foretaget en bagbords kovending på 180 grader og fortsat med at sejle to sømil tilbage ad sin oprindelige rute, inden skibet atter er drejet mod bagbord, har krydset sit eget spor, og er fortsat ind på grund.

Vurderingen af, hvornår skibet kommer fri, kommer fra talsperson fra de tyske myndigheder, der forestår aktionen om at få vand under skibets køl igen, til nyhedsbureauet Reuters.

- Det tidligste tidspunkt er kl.13.00 (12.00 GMT). Vi ønsker at vente til det bedste øjeblik, uanset om det er ved højvande ved middagstid eller aften, det står ikke helt klart for os endnu, siger talspersonen fra tyske Central Command for Maritime Emergencies til Reuters.

Et første forsøg torsdag morgen på at bringe skibet flot mislykkedes.

’Mumbai Maersk’ er 399 meter langt, 59 meter bredt og har en dybgang på 13 meter.

Ifølge talspersonen har der været kigget efter mulig læk af olie, men der er ikke konstateret forurening af vandet.

Mærsk bekræfter i et tweet, at der ikke er tegn på hverken brud på skroget eller forurening omkring skibet, samt at besætningen er uskadt.

Skibet, der har plads til 20.000 standardcontainere (teu) gik på grund i aftes kl.23.06, mens det var på vej til at sejle ind til den nordtyske containerhavn Bremerhaven, efter at have været i Rotterdam.

Containerskibet ligger lige nu nord for den østfrisiske ø Wangerooge og tilsyneladende lidt syd for den stærkt trafikerede sejlrende ind og ud af Bremerhaven.

På tjenesten Marinetraffic kan skibets position følges 'live'. Her kan man også følge en håndfuld slæbebåde og kystvagtskibe i nærheden af det grundstødte containerskib.

Der er fortsat ingen forlydender om årsagen til grundstødningen fra hverken Mærsk eller myndighederne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11