23948sdkhjf

'Stellar Daisy's søsterskibe solgt til skrot

De to søsterskibe til VLOC'eren 'Stellar Daisy', som sank for snart tre år siden, bliver nu hugget op. 

Det skriver Splash, der ligger inde med oplysninger om, at rederiet Polaris har indgået en kontrakt om at sælge skibene til selskabet GMS – verdens største opkøber af skibe til skrot. 

De ti skibe er netop kommet ud af en ti-årig kontrakt med mineselskabet Vale. Polaris begynder inden længe at tage levering af ni nybygninger, der skal erstatte de gamle skibe.

For både 'Stellar Daisy' og de ti søsterskibe er der tale om fartøjer, der startede sine dage som tankskibe, men blev konverteret til tørlast i 2008. I 2017 gik 'Stellar Daisy' dog ned imellem Uruguay og Sydafrika. De to overlevende har berettet om revner i skroget, og en havarirapport pegede sidste år på, at 'Stellar Daisy's forlis skyldtes strukturelle skavanker. 

Det strukturelle kollaps var højst sandsynlig et resultat af flere faktorer; heriblandt kompromittering over tid af skrogets strukturelle styrke som følge af metaltræthed, rust og uidentificerede strukturelle defekter samt det løbende strukturelle stress, skroget har været udsat for under særligt lastning i kombination med de påvirkninger, ’Stella Daisy’ var udsat for mellem den 29. marts og den 31. marts 2017, fremgår det af rapporten. 

Læs mere: Havari-rapport: Revner i skrog betød 'Stellar Daisy's undergang

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11