23948sdkhjf

Povl Anker får plads i Ystad Havn

Bornholmslinjen og Ystad Havn er blevet enige om en ombygning af færgeleje 5 i Ystad Havn

En ombygning af hurtigfærgelejet i Ystad Havn vil fra midten af januar 2020 gøre det muligt for Bornholms erstatningsfærge, 'Povl Anker', at lægge til i Ystad.

Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelelse.

Aftalen mellem Bornholmslinjen og Ystad Havn sikrer, at trafikken med Povl Anker ikke er afhængig af de andre færgelejer i Ystad Havn. Det har den været hidtil, og det har flere gange medført problemer med forsinkelser, da færgelejerne ofte er optagede af andre færger.

- Når vejret viser tænder, bliver det nu muligt for os at omlægge færgerne, så vi kan lave det bedst mulige trafikprogram. Det giver et væsentligt løft til færgebetjeningen af Bornholm, siger Bornholmslinjens adm. direktør Carsten Jensen i meddelelsen.

De to polske rederier Polferries og Unity Line sejler dagligt på ruten Ystad-Swinoujscie. Deres færger ligger i det eneste andet færgeleje, som 'Povl Anker' i teorien kan bruge, og det betyder, at 'Povl Anker' sjældent kan anløbe Ystad før efter klokken 14.00, hvor de to færger har forladt havnen. Derfor koncentrerede Ystad Havn og Bornholmslinjen sig om færgeleje 5 som bedste mulighed.

- Ombygningen af færgelejet giver os friheden til for eksempel at sætte Povl Anker ind som første morgenafgang, hvis det er sådan, vi hjælper flest bornholmere, siger Carsten Jensen.

Det praktiske arbejde med ombygningen af færgeleje 5 i Ystad begynder i slutningen af november og forventes afsluttet således, at 'Povl Anker' kan anløbe Ystad Havn fra midten af januar 2020.

Læs også: Molslinjen bestiller kæmpe-katamaran til Bornholm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111