23948sdkhjf

Dan-Bunkering: Ny sag skyldes simpel misforståelse

Der ligger en meget simpel årsag bag den politianmeldelse af Dan-Bunkering, som Danske Bank lavede i august sidste år. 

Det fortæller Dan-Bunkerings adm. direktør Keld R. Demant til avisen Danmark.

Den simple årsag er angiveligt, at navnet Søren er blevet misfortolket som Syrien af et it-system, der skal opfange mistænkelige transaktioner. 

Helt konkret drejer det sig om en faktura fra en spansk olieleverandør. Dan-Bunkering havde i forvejen 5.000 dollar tilgode hos leverandøren, og trækker dem selv fra fakturaen, der bliver påført bemærkningen "ifølge aftale med Søren".

Ifølge Keld R. Demant er Søren en af Dan-Bunkerings bunkertradere. Ø'et i Søren blev dog tolket som et "y" af it-filtret i USA, hvor Danske Banks korrespondentbank håndterer Dan-Bunkerings dollar-konto. It-systemet udledte dernæst, at der måtte være tale om Syrien, hvorefter den spanske leverandør bad om at få præciseret bemærkningen på fakturaen, så den ikke kan misforståes. 

- Det gjorde vi, men Dan-Bunkering lærte bagefter, at man aldrig må forsøge at ændre et dokument. I banksystemerne anses det, som om man forsøger at omgå reglerne, selv om man bare ville betale sin spanske leverandør til tiden, siger Keld R. Demant til avisen Danmark. 

Dan-Bunkerings dollar-konto endte ifølge Keld R. Demant med at være spærret i en uge, men blev angiveligt åbnet igen, da Danske Bank blev klar over sagens sammenhæng. 

Danske Bank kan ikke kommentere på kundeforhold, bekræfter banken over for mediet. 

Læs også: Danske Bank har politianmeldt Dan-Bunkering i sag om krigsbrændstof

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156