23948sdkhjf

Investorer fælder dom over Maersk Drilling på første børsdag

Den første dag på fondsbørsen for Maersk Drilling giver det nu selvstændige boreselskab en værdi af 23,9 mia. kroner. 

A.P. Møller-Mærsk skiller sig torsdag af med datterselskabet Maersk Drilling, som bliver børsnoteret selvstændigt på fondsbørsen i København.

Børsnoteringen af Maersk Drilling er et resultat af Mærsks strategi om at bevæge sig væk fra olierelaterede aktiviteter.

Aktien starter i kurs 575, hvilket værdisætter selskabet til omkring 23,9 mia. kroner.

Der er ikke solgt nye aktier i forbindelse med børsnoteringen, hvor de eksisterende aktionærer i Mærsk til gengæld har fået tildelt aktier i Maersk Drilling. For hver aktie i A.P. Møller-Mærsk (APMM) er aktionærerne blevet tildelt én aktie i Maersk Drilling Listco med en nominel værdi på 500 kroner. 

Spændingen op til børsnoteringen er primært gået på, hvor meget Maersk Drilling ville være værd. 

Mærsk-familliens ejer igennem sit holdingselskab A.P. Møller Holding 41,5 pct. af aktierne i A. P. Møller-Mærsk. Når det bliver konverteret til et tilsvarende ejerskab i Maersk Drilling, har familien indvilget i at beholde sine aktier i 360 dage, dog med ikke nærmere definerede muligheder for undtagelser.

Mærsks strategi om at gå ud af olieindustrien blev offentliggjort i 2016, og siden har selskabet skilt sig af med Maersk Oil og Maersk Tankers. Maersk Drilling er den sidste store klump, der nu flyver fra reden.

Oprindeligt var det planen at sælge Maersk Drilling, men da det ikke lykkedes at finde en køber, valgte Mærsk i stedet at sende selskabet på børsen.

På børsen har selskabet fået navnet The Drilling Company of 1972, der henviser til året, hvor Maersk Drilling blev stiftet.

Læs også: Sløje forventninger trækker Mærsk-aktie ned efter årsregnskab

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094