23948sdkhjf

Force skal undersøge kritik af bornholmerfærge

Det bliver Force Technology, der skal forestå en uvildig ekspertundersøgelse af om Molslinjens hurtigfærge ’Express 1’ lever op til de komfortkrav, der er specificeret i kontrakten om sejladsen mellem Ystad og Rønne. Det bekræfter både Force Technology og Transportministeriet over for TV2 Bornholm.

Molslinjen overtog 1. september sidste år den samfundsbegrundede færgebetjeningen af Bornholm fra Danske Færger.

Dermed blev den primære hurtigfærge på hovedruten mellem Rønne og Ystad også udskiftet fra den hidtidige Austal-byggede SWATH (Small Waterplane Area Twin Hull) katamaran ’Leonora Christina’ til den Incat-byggede wave-piercing katamaran ’Express 1’, som er et søsterskib til to af de hurtigfærger, Molslinjen anvender på Kattegat.

Efterfølgende gennem efterårs- og vintermånederne har der imidlertid været rejst kritik lokalt på Bornholm af komforten om bord på ’Express 1’ i hårdt vejr, der dog ligger under grænsen for, hvornår sejladsen ifølge kontrakten må aflyses. Ligeledes har der været kritik af fraværet af den stabiliserende T-foil på midterskroget, hurtigfærgen oprindelig var udrustet med.

Sidstnævnte har Molslinjen dog afvist dels er i strid med kontrakten, og dels har nogen effekt i forhold til ’Express 1’s sejlads i Østersøen. Det er forligskredsen bag aftalen, som nu har besluttet, at sagen skal gennemgå en uafhængig skibsteknisk granskning.

Læs også:  Bornholms borgmester vil have mere stabil hurtigfærge

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095