23948sdkhjf

Stena Bulk bestiller scrubbere til 15 skibe

Kinesiske Bluesol skal levere røgrensere til 15 skibe hos Stena Bulk

Stena Bulk bekræfter nu, at rederiet har bestilt 15 scrubbere hos den kinesiske leverandør Shanghai Bluesol Environment Technology. 

Foruden de 15 bestillinger har Stena Bulk option på installation af yderligere seks scrubbere inden de nye svovlregler træder i kraft ved indgangen til 2020.

Stena Bulk fremhæver i en pressemeddelelse, at Bluesol er den første kinesiske scrubber-leverandør, der har fået det blå stempel af både Lloyd's Register, DNV GL samt ABS AiP.

- Ved at installere scrubbere vil vi være godt rustede til at imødekomme 2020-reguleringen og er beskyttede mod prisudsving så vel som mangel på brændstof, siger Stena Bulk's CEO Erik Hånell i pressemeddelelsen.

På det seneste har der været stor debat om, hvorvidt det er mest hensigtsmæssigt for rederierne at satse på scrubbere eller i stedet gå over til brændstof med et lavere svovlindhold for at leve op til de kommende IMO-krav. 

Ifølge Erik Hånell ser det dog ud til, at de teoretiske forretningsmæssige fordele ved scrubbere, der gør skibene i stand til at sejle videre på det billigere heavy fuel (HFO), også er fordele i praksis. Også selvom der stadig er væsentlige usikkerheder forbundet med begge løsninger, fordi ingen med sikkerhed kender til priserne på de to typer brændstof.  

- Der er dog allerede i dag tilgængelige løsninger, som inddæmmer noget af usikkerheden. Det kan være tiltalende, når man er på udkig efter en mere sikker investering, siger han.

I Stena Bulks ordre hos Bluesol er der tale om open loop-scrubbere, der vasker svovl ud af udstødningen og udleder den i havet i stedet. 

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Røgrensning og alternativ bunker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115