23948sdkhjf

Det er aldrig for sent at få et svendebrev...

Trods masser af erfaring har to smede fra Orskov Yard nu fået svendebrev. Der er mange flere jobs at søge som faglært, lyder begrundelsen

Efter fem ugers svendeprøve på EUC Nord kan Tim L. Petersen og Benny C. Thomsen nu sige farvel til lærlingetitlen ud og kalde sig nyuddannede klejnsmede.

De har begge masser af erfaring fra tidligere jobs i den maritime branche, og dette har været en medvirkende faktor i forhold til, hvor de i tidernes morgen søgte læreplads. Tim L. Petersen er, som han selv siger det, ud af en værftsfamilie, så for ham var det naturligt valg og et stort ønske, at han skulle i lære på et værft. I dag er han meget stolt af svendebrevet med Orskov Yard-stemplet på, skriver Marcod i en pressemeddelelse.

I erhvervsuddannelsessystemet kategoriseres man som voksenlærling, når man er 25 år og derover, og begge nyudlærte er i denne kategori. Det giver også mulighed for afkorte læretiden. Fx har Benny C. Thomsen så meget erhvervsrettet erfaring, at hans læretid har været afkortet med ni måneder. En væsentligt periode holdt op imod en læretid på normalt tre år og seks måneder.

Lærlingene hos Orskov Yard er omfattet af den maritime lærlingeordning hos Marcod, hvor øvrige samarbejdspartnere er VMS Group, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard, Soft & Teknik, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted, KM Automatik, Victor samt KS Maskinteknik.

Står stærkere med svendebrev

Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen har fulgt lærlingene undervejs og haft en interessant dialog med dem om grunden til at tage en uddannelse i en voksen alder. Begge oplyser samstemmende, at man står meget stærkere på arbejdsmarkedet med en gennemført uddannelse, og at komme i gang lidt senere er bedre end aldrig.

- Der er for eksempel mange flere jobs at søge som faglært end som ufaglært, siger Benny C. Thomsen, der af erfaring ved, hvad han snakker om.

På Orskov Yard er man glad for mikset i lærlingeflokken af unge og de lidt mere modne.

- Vi har kontinuerligt 18 lærlinge i lære på værftet, siger værftets direktør Christina Ørskov.

- De helt unge kommer ofte uden den store erfaring fra arbejdsmarkedet, og det giver god mening, at voksenlærlingene fungerer som rollemodeller for de helt unge, siger hun.

Anette H. Sørensen opfordrer alle virksomheder til at kigge på medarbejderskaren. Opkvalificering af egne medarbejdere ved for eksempel at indgå voksenlærekontrakt med medarbejderen er også en vej i forhold til efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094