23948sdkhjf

Cement og vindmøller hitter i Aabenraa

Cement fra Aalborg Portland og mølletårne fra Valmont får godsomsætningen til at stige i Aabenraa Havn

Aabenraa Havn har en stor betydning for det regionale bulkmarked, hvor især råstoffer til byggeindustrien og dele til vindmølleíndustrien bliver skibet ind og ud over kajerne.

Aabenraa Havn dækker hele oplandet fra Trekantsområdet i nord til Kielerkanalen i syd. Her er de danske og nordtyske markeder væsentligt afhængige af adgangen til Aabenraa Havn. At det også værdsættes af danske virksomheder ses af, at godsomsætningen over havnens kajer i år runder en million ton.

En af havnens kunder er Aalborg Portland, for hvem den geografiske placering tæt på både det syddanske og nordtyske marked spiller en stor rolle i forhold til deres markedsstrategi. Aalborg Portlands position på det tyske marked spiller en stadig større afgørende rolle.

- Aabenraa Havn er en vigtig del i vores overordnede distributionsnet, fortæller Peter Boltau, der er Supply Chain Management Director ved Aalborg Portland.

- Det er vores vurdering, at der er yderligere potentiale i at udnytte havnens optimale geografiske placering tæt på det tyske marked. Dette blev i 2016 understreget ved, at der blev foretaget en større investering i en ombygning af vores siloanlæg på Aabenraa Havn. 

Vindmølleindustrien
Aabenraa Havn er også meget vigtig for den danske vindmølleindustri, hvilket første gang blev præciseret, da Aabenraa Havn i 2014 var udskibningshavn for Baltic2.

I øjeblikket er der flere månedlige udskibninger af vindmølletårne, der hovedsagelig bliver produceret ved Valmont SM i Hjordkær, kun otte kilometer fra Aabenraa Havn.

Virksomheden er meget afhængig af optimale adgangsveje fra deres produktionssted i Hjordkær til Aabenraa Havn. Derfor er der netop blevet igangsat arbejde, som yderligere vil optimere den rute, som dagligt anvendes. Det vil betyde, at transporten til og fra havnen bliver effektiviseret til fordel for både producent, kunde, transportør og borgere. 

Godt naboskab til byen
Netop borgerne er vigtige for en havn som Aabenraa Havn, da havnens placering midt i byen kan give nogle udfordringer, når havnens og byens aktiviteter mødes. Derfor har Aabenraa Havn altid fokus på, at der skal opretholdes et godt naboskab til byen, og dette nyder fuld opbakning fra havnens kunder, hvorfor der er stor forståelse for at inddrage hensynet til borgerne i de forskellige beslutninger og tiltag.

Heldigvis nyder både Aabenraa Havn og havnens kunder stor respekt blandt borgerne, der fortsat værdsætter havnens aktiviteter som et aktiv for byen, dette understreges af holdningen af, at det er væsentlig mere spændende at betragte aktiviteten i og på havnen, hvor alle fortsat bliver imponeret, når der i Nyhavn ligger et 180 meter langt skib midt inde i byen, eller når de store vindmølletårne med 6,5 meter i diameter og en længde på op til 40 meter, bliver transporteret gennem byens gader ned til havnen.

Således har den over 750 år gamle Aabenraa Havn fortsat mange år foran sig!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094