23948sdkhjf

Amerikansk industrigigant køber nordjysk maritim producent

Høj vækst i et hastigt voksende marked har betydet, at nordjysk maritim producent var blevet en lækkerbisken for globale industrigiganter. Nu skal de nordjyske ingeniører vænne sig til at arbejde under nordamerikansk ejerskab

En nordamerikansk industrigigant med det ikke særligt velkendte navn ITT inc. har opkøbt en af Danmarks mest vækstivrige producenter i den maritime industri. 

Med danske Svanehøjs solide placering på det voksende marked for flydende gas var den nordjyske producent blevet en lækkerbisken på det globale marked og med opkøbet har ITT inc. dermed gjort sit indtog i den maritime industri. 

- Svanehøj tilfører ITT omfattende erfaring fra marineindustrien og et produktprogram, der passer rigtig godt til den grønne omstilling, siger Luca Savi, CEO og President hos ITT, i en pressemeddelelse.

Godt positioneret

Svanehøj har i de senere år positioneret sig blandt de førende leverandører af marinepumper og målesystemer til gastanke. Sideløbende har virksomheden opbygget en af markedets største service- og aftersales-forretninger og er i dag en totalleverandør af inspektion, service og kalibrering af cargo-udstyr på gas- og P&C-tankskibe.

ITT-koncernen beskæftiger mere end 10.000 ansatte i 35 lande. Den amerikanske industrigigant med hovedkontor i Stamford, Connecticut, råder i forvejen over en række brands inden for transport, industri og energi. 

Den perfekte partner

Svanehøjs historie daterer sig helt tilbage til 1928, men siden virksomheden i 2018 blev genetableret som et selvstændigt brand har udviklingen for alvor taget fart. 

I 2022 opnåede Svanehøj den højeste omsætning og indtjening nogensinde, og virksomheden har bragt sig selv i en fordelagtig position som leverandør af kritiske komponenter og services til energiomstillingen i de tunge industrier.

- For fem år siden begav vi os ud på en rejse med ambitionen om at udvikle Svanehøj til en betydelig aktør i den grønne omstilling. Takket være en forbilledlig indsats fra ledelse og medarbejdere er det i høj grad lykkedes, siger bestyrelsesformand Søren Ø. Sørensen fra Svanehøj.

Foruden talrige referencer inden for LNG og LPG har Svanehøj de seneste år vundet ordrer på pumpesystemer til både ammoniak- og metanoldrevne skibe samt til transport af CO2. Et af de aktuelle projekter er Northern Lights' Carbon Capture & Storage-anlæg i Norge, hvor Svanehøj er valgt som leverandør af cargopumper til tre CO2-skibe.

Læs mere om Søfarts dækning af Svanehøj her

Handlen forventes gennemført i første kvartal 2024, betinget af relevante myndigheders godkendelse. Svanehøj Group A/S bliver en del af ITT’s Industrial Process-segment, der er leverandør af blandt andet pumpesystemer, ventiler og service/aftersales. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125