23948sdkhjf

Samsung Heavy køber pumper i Nordjylland

Svenstrup-virksomhed skal levere 42 pumper til VLEC-tankskibe fra Sydkorea
Pumpeproducenten Svanehøj skal levere lossepumper, brændstofpumper og spraypumper til et af verdens største skibsværfter, Samsung Heavy Industries i Sydkorea.

Virksomheden i Svenstrup ved Aalborg har netop sikret sig en ordre til værftet på i alt 42 pumper til tre nye kæmpeskibe – såkaldte VLEC (Very Large Ethane Carriers).

Skibene måler 230 meter i længden og 36,6 meter i bredden og skal bruges til at fragte flydende ethan fra USA til Kina. Det specielle er, at skibene er designet til at sejle på netop ethan, og det er Svanehøjs brændstofpumper, der skal sørge for at hente ethanen til motorerne op fra membrantanke i skibets dyb.

- For 3-4 år siden forudså vi, at der ville opstå nogle muligheder inden for dette område, fordi der internationalt er skabt en efterspørgsel på ethan til fremstilling af plast. Sammen med vores franske samarbejdspartner, GTT, har vi arbejdet på at udvikle løsninger specifikt til disse VLEC-skibe, og det begynder vi at se resultaterne af nu, fortæller salgsdirektør Hans Høyer Jensen fra Svanehøj i en pressemeddelelse.

Hvert af de tre skibe skal have monteret otte lossepumper, to brændstofpumper og fire spraypumper fra den danske virksomhed.

Lossepumperne har til opgave at losse ethanen, når skibene lægger til kaj i Kina og står således stille på selve overfarten. Ethanen transporteres ved -94ºC, og på overfarten er det spraypumperne, der skal sørge for at holde tankene nedkølede.

Brændstofpumperne henter den væskebaserede ethan op fra tankene og videre til hovedmaskinen. Alle pumper er 28,5 meter lange. Når de er produceret, pakkes delene i 40 fods containere og fragtes til Samsung-værftet i Sydkorea, hvor Svanehøjs egne ingeniører står klar til at hjælpe Samsungs skibsbyggere med at installere pumperne.

Svanehøj har tidligere leveret pumpesystemer til skibe, som transporterer ethan, men ikke til så store skibe som det er tilfældet her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094