23948sdkhjf

Havarirapport: Lods brugte mobiltelefon før grundstødning

Ifølge den amerikanske kystvagt var lodsen på containerskibet ‘Ever Forward’ optaget af sin mobiltelefon, da det 334 meter lange skib løb på grund i Chesapeake Bay tilbage i marts

Den amerikanske kystvagt har netop udsendt redegørelsen om grundstødningen af det 334 lange containerskib ‘Ever Forward’ i marts i år i Chesapeake Bay. Det fortæller gCaptain. Skibet havde kort forinden forladt havnen i Baltimore lastet med 4.964 containere, og sejlede med lods ud af havnen i den smalle sejlrende i flodmundingen.

'Ever Forward' gået på grund ved USA

Ifølge rapporten anvendte lodsen ombord udelukkende sin bærbare navigationsenhed (Portable Pilot Unit (PPU)) til at navigere skibet, og anvendte i øvrigt også flittigt sin mobiltelefon under udsejlingen.

Efterforskerne fandt, at lodsen foretog fem telefonopkald med en samlet længde på omkring 60 minutter under udsejlingen. Han sendte også to tekstbeskeder og begyndte på en e-mail kort før grundstødningen. Et par minutter før grundstødningen havde lodsen også forladt den aktive navigation på sin PPU for at se en tidligere udsejling på enheden.

‘Ever Forward’ har atter vand under kølen

Ved grundstødningen kl. 20.18 havde ‘Ever Forward’ en fart på 13 knob og skibet pløjede sig fire meter ned i de bløde sandbanker. Grundstødning kom efter skibet ikke have fulgt kursen og drejet ved et navigationspunkt, men fortsatte lige ud.

"Klokken ca. 20.17 meddelte den tredje officer på broen, at fartøjets kurs var 161 grader og hastigheden var cirka 13 knob. Lods 1 kvitterede mundtligt for meddelelsen, men foretog sig intet. Den tredje officer fortalte, at lodsen stadig kiggede på sin telefon på dette tidspunkt," hedder det i rapporten. Kort efter løb skibet på grund.

Havarirapporten peger på, at årsagerne til grundstødningen var lodsens manglende evne til at opretholde situationsbevidsthed og opmærksomhed under navigation, samt at bemandingen på broen var utilstrækkelig og uerfaren.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tal for alternativer til forkætret havneudvidelse i Aarhus er nu klar
DEBAT: Store overdrivelser i beskæftigelsestal bruges til at retfærdiggøre milliardtilskud
Alle kan trænge til en overhaling - også Esvagt Connector
Haenyeo - Havets kvinder på M/S Museet for Søfart
Få år gammel færge ligger fortsat stille efter ukendt havari
Mærsk-ejet historisk tysk containerrederi skal skifte navn
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.141