23948sdkhjf

Ny strategi giver håb om snarlig slukning af silobrand

I tre uger har der været brand i Studstrupværket. Fjernstyrede køretøjer giver gode fremskridt i slukningen

I over tre uger har brandvæsenet arbejdet i døgndrift for at tæmme en vanskelig brand i Studstrupværket ved Aarhus.

Det går i øjeblikket så godt med slukningen, at Østjyllands Brandvæsen har valgt at fortsætte en strategi med at bruge fjernstyrede køretøjer.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag.

Brandvæsenet får hjælp af en fjernstyret bulldozer fra Forsvaret og en privat vognmands lastbil med en 50 meter lang grab. De næste dage kommer en gummiged desuden i spil.

Også den er fjernstyret, og dens rolle bliver at flytte de brændende træpiller ud af siloen, så de kan blive kværnet og slukket.

En plan om at fjerne taget er blevet droppet, da det vil tage for lang tid. 13 tagelementer er indtil videre blevet fjernet. Det er desuden for farligt for brandfolkene at bevæge sig ind i siloen.

- Derfor benytter vi blandt andet fjernstyrede køretøjer, og lige nu gør vi så gode fremskridt, at vi har besluttet at fortsætte den strategi.

- Vi har fortsat en forhåbning om, at vi kan gøre arbejdet færdigt i næste uge, men vi ved det ikke med sikkerhed, siger Kasper Sønderdahl, der er beredskabsdirektør i Østjyllands Brandvæsen, i pressemeddelelsen.

Siden torsdag den 22. september har Østjyllands Brandvæsen arbejdet i døgndrift på at kontrollere og slukke branden.

Røgen fra branden har skabt problemer for beboere i områder, og fredag vil den kraftigste del af røgfanen i perioder ramme omkring Studstrup, Havhusene og Gammel Løgten Strand.

Prognoser viser ifølge pressemeddelelsen, at det vil fortsætte frem til i hvert fald lørdag aften.

Borgere, der bor i områderne og har hjertekar- eller lungesygdomme, anbefales at finde et andet sted at være, til røgen er drevet væk igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094