23948sdkhjf

Norden indgår kontrakt om træpille-transport

Dampskibsselskabet har indgået en 9-årig kontrakt med Canadas største træpilleproducent.
Det er træpilleproducenten Pinnacle Renewable Energy Inc., der fra 2018 skal have transporteret 3,5 mio. tons træpiller fra Vancouver og Prince Rupert i det vestlige Canada til Europa. Til det job har Pinnacle valgt dampskibsselskabet Norden.

- Vi valgte Norden af flere grunde. Vi har brug for et rederi med egen flåde, så vi kan være sikre på, at transporterne gennemføres, uanset om det går op eller ned i de næsten 10 år, som kontrakten løber, siger Vaughan Bassett, Senior Vice President i Pinnacle Renewable Energy Inc.

Norden vil udføre transporten på sine Supramax-skibe, og der vil være tale om otte rejser om året. Hver rejse vil vare 65 dage.

Vice President Michael Boetius har som leder af Industrial Bulk i Nordens Tørlastforretning sammen med et udvalgt Norden-team forhandlet Pinnacle-kontrakten hjem til Norden. Han fremhæver flere fordele ved den langvarige kontrakt.

- Kontrakten med Pinnacle giver os mulighed for at opnå 2 ting: For det første sikrer kontrakten, at vi får skibe med returlast fra Stillehavet til Atlanterhavet – en rute, hvor der traditionelt er færre laster. For det andet er kontrakten med til at cementere vores i forvejen stærke position i biomassemarkedet, hvor vi har opbygget en betydelig erfaring og ekspertise, siger Michael Boetius.

Træpillekontrakten med Pinnacle kommer i forlængelse af en række andre kontrakter om transport af træpiller som Norden har indgået. Inden for de seneste 6 år har Norden indgået kontrakter, der volumenmæssigt løber op i cirka 30 mio. tons.

Træpiller er et marked i vækst, da især europæiske kraftværker skifter til biomasse som alternativ til kul. Den globale efterspørgsel var i 2015 13 mio. tons, og det tal forventer den britiske analysevirksomhed Hawkins Wright vil stige til 27 mio tons i 2020.


Fakta om Supramax-skibe
Længde: 190-200 meter
Bredde: 32 meter
Lastkapacitet: 50.000-62.000 tons
Antal Supramax-skibe operereret af Norden: 71


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125