23948sdkhjf

Så kom godkendelsen - Nu kan man blive maskinmester i Thisted og Sønderborg

Fra august i år stempler de første unge mennesker ind på spritny maskinmesteruddannelse i Thisted

Thisted og Sønderborg vil nu indskrive sig i rækken af danske byer, der tilbyder en maskinmesteruddannelse. 

Det står klart efter at uddannelsesminister tidligere i dag godkendte en liste med hele 22 nye uddannelser. 

Heraf handler de to om uddannelsen af maskinmestre, som i fremtiden også skal kunne finde sted i Sønderborg og Thisted. 

Begge de to nye uddannelser blev første gang skitseret i den politiske aftale Flere og bedre uddannelsesmuligheder i Danmark. 

Den nye uddannelse i Sønderborg skal drives af Fredericia Maskinmesterskole, mens MARTEC i Frederikshavn står bag den nye uddannelsesmulighed i Thy. 

I Thy er der selvsagt stor begejstring. DEn nye uddannelse til maskinmester skal varetages af den maritime uddannelsesinstitution MARTEC i samarbejde med EUC Nordvest, som skal medvirke på den første del af uddannelsen. 

- MARTEC er, som uddannelsesinstitution i Frederikshavn, klar over, hvor vigtigt det er for et nærområde at kunne tilbyde de unge muligheder for videregående uddannelser lokalt - og ministerens godkendelse i dag er derfor vigtig at agere på, siger direktør Pia Ankerstjerne. 

Hun fortsætter:  

- Jeg, at hele Thisted og omegn vil tage positivt imod os og bidrage aktivt til, at vi får skabt masser af opmærksomhed om det nye uddannelsesudbud, så der forhåbentlig er mange unge mennesker, der får lyst til at gennemføre maskinmesteruddannelsen i Thisted. 

Uddannelsen i Thy får adresse hos UCN på Lerpyttervej i Thisted, men de første praktiske semestre, som involverer værkstedsskole, kommer til at foregå på EUC Nordvest.

MARTEC trækker på stor erfaring, da de har uddannet maskinmestre i Frederikshavn siden 1929.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141