23948sdkhjf

Scan Global vil være de første i Sverige: Vil stort set kun køre på biobrændstof i 2022

Danske Scan Global Logistics har sat sig et mål. 

De går nemlig efter at blive det første selskab i Sverige, der stort set udelukkende kører deres first og last mile-leveringer på biobrændstof. 

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

I et tæt samarbejde med de vognmænd, SGL gør brug af i Sverige, vil Scan Global altså skifte den regulere diesel ud med HVO100. 

Baseret på selskabets volumenerne i 2021, så forventes der en CO2-besparelse på omkring 200 tons. Det skal samtidig ikke koste kunder ekstra, oplyses det. 

Da HVO100 er begrænset i udbuddet, indføres et byttesystem, hvis der ikke er biobrændstof til rådighed i området. I så fald vil en vognmand fylde lige meget HVO i en anden lastbil, som ellers ville køre på almindelig diesel.

Mats Larsson, Head of Ocean Freight, Scan Global Logistics Sverige, uddyber selskabets tanker om overgangen til biobrændstof.

- Som en global speditør har vi forpligtet os til at støtte FN's bæredygtige mål og hjælpe med at reducere vores kunders Scope 3-emissioner. Ved at skifte til biobrændstof kan vi positivt og lokalt påvirke vores kunders forsyningskæde-emissioner uafhængigt af for eksempel rederiernes bæredygtighedstiltag. At lade miljøet bestemme de alternative ruter, vi tilbyder vores kunder, bliver en win-win-win, slutter Mats Larsson.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.346