23948sdkhjf

Tørlastskibe fanget ved Gøteborg efter fejlslagen brosprængning

Sprængningen en gammel bro i Gøteborg gik ikke som planlagt, og betonrester har gjort sejlrenden, der fører op i Sverige, ufremkommelig. Nu ligger fuldt lastede skibe i kø uden at få at vide, hvornår de kan sejle igen.

Sverige har fået blokeret en af sine vigtigste vandveje ind og ud af landet.

Mandag den 15. november begyndte den første af to planlagte lukninger af sejlrenden i Göta-elven gennem centrum af Gøteborg. Så ville en af de gamle ​​brostøtter blive sprængt væk af Skanska, entreprenøren for nedrivningen af ​​den gamle bro. Men noget gik galt, og betonrester kom i vejen i sejlrenden.

Trods rydningsarbejde er sejlrenden endnu ikke sejlbar, og information om hvornår den åbner, forventes tidligst senere i dag onsdag.

Det skriver Sjöfartstidningen.

Flere skibe venter på at kunne sejle videre. Rederiet Erik Thun AB har tre fartøjer, der er direkte berørt; ’Tidan’ og ’Eken’, som ligger forankret på Rivöfjorden ud for byen, og ’Naven’ som er på vej over Østersøen.

Ud over at påvirke kunderne betyder blokeringen også en del for berørte besætninger og andet personale.

- Vi har for eksempel folk fra Ukraine, som skal mønstre på ’Eken’ i Lidköping, og så skal de planlægge deres flyvninger og udskiftninger. Vi har planlagt reparationer og vedligeholdelse på ’Eken’, der skal udføres af folk, der flyver op fra Holland, så der er en del rundt omkring, der også er berørt. Vi vil rette erstatningskrav til Gøteborg Kommune, siger Jens Bäckström hos Erik Thun AB, til magasinet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.144