23948sdkhjf

Kaptajn på 'Maersk Launceston' arresteret efter kollision

Kaptajnen på det 4533 TEU store containerskib 'Maersk Launceston' er blevet arresteret, efter at containerskibet sejlede agterenden af den grænske minestryger 'Kallisto' den 27. oktober. 

Det skriver Gcaptain

'Maersk Launceston' er ejet af tyske J.T. Essberger, der også har det tekniske management af skibet, som er på charter hos Mærsk. J.T. Essberger bekræfter over for Gcaptain, at kaptajnen bliver stillet til ansvar for kollisionen. 

- 'Maersk Launceston' er blevet bedt om at blive i området for nuværende. Sidste aften (den 27. oktober, red.) foretog de lokale myndigheder yderligere afhøringer af besætningen, og i mellemtiden er kaptajnen på containerskibet officielt blevet anklaget i relation til episoden, skriver J.T. Essberger. 

Rederiet har sendt en repræsentant ud til skibet for at yde assistance til kaptajnen og resten af besætningen. 

Det er endnu ingen meldinger om, hvad der helt præcist fandt sted, da de to skibe fik nærkontakt. 'Maersk Launceston' havde netop lagt fra land i Piraeus, da kollisionen fandt sted. To af de 27 besætningsmedlemmer på 'Kallisto' kom lettere til skade i sammenstødet.

Mærsk har givet tilsagn om støtte til J.T. Essberger, som bebuder sit fulde samarbejde med myndighederne i opklaringsarbejdet.

Læs mere: VIDEO: Maersk-chartret skib sejlede agterenden af græsk flådeskib

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11