23948sdkhjf

'Wakashio'-kaptajn sat bag tremmer på Mauritius

Både kaptajnen og overstyrmanden på bulkskibet 'Wakashio' er blevet arresteret og fængslet på Mauritius, efter at skibets grundstødning på et koralrev og efterfølgende læk af 1000 ton lavsvovlsbunker har forårsaget en miljøkrise i et naturreservat.

Det oplyser skibets tekniske manager, japanske Nagashiki Shipping, i en statusopdatering. 

De to indiske officerer er sigtet for at udgøre en fare for sikker navigation. Ifølge BBC vil kaptajnen, den 58-årige Sunil Kumar Nandeshwar, blive holdt fængslet, indtil han skal i retten den 25. august. 

Efter at det 299,5 meter lange skib brækkede over i to dele den 15. august, er to bugserskibe nu forbundet med den forreste del af skroget. Ifølge Tradewinds er planen at slæbe skroget otte sømil væk fra koralrevet ydre grænse, hvor havet har en dybde på to kilometer.

- Denne plan er vurderet og godkendt af tre eksperter udsendt af Frankrig i Mauritius, oplyser ø-statens national crisis committee ifølge mediet. 

Skibets bagerste sektion med maskine og aptering står stadig på revet. Ifølge Nagashiki Shipping er der 30 kbm smøreolie ombord, og arbejdet med at tappe de resterende olieprodukter af skibet er blevet sat på hold på grund af dårligt vejr. 

Læs også: 'Wakashio' er brækket over i to

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141