23948sdkhjf

'Wakashio' er brækket over i to

De revner i skroget, som igennem den forgangne uge voksede sig større og større, er nu nået hele vejen igennem det 50 meter brede bulkskib 'Wakashio', som gik på grund på et rev ud for Mauritius den 25. juli. 

Separeringen skete den 15. august ved 15-tiden, skriver skibets tekniske manager Nagashiki Shipping i en opdatering. Bruddet fandt sted umiddelbart foran apteringen, og den forreste del af skibet vil nu blive slæbt væk. Ifølge Nagashiki Shipping er det stadig er uklart, hvad der helt præcis kommer til at ske med den bagerste del af det engang 299,5 meter lange skib. 

Ifølge Splash arbejder bjærgningsmandskab nu på at trække den forreste del af skibet fri af revet, hvilket dog bliver besværliggjort af vejret. 

Der var 200 ton diesel samt 3800 ton lavsvovlsbunker ombord, da skibet ramte revet. 1000 ton bunker er røget havet, hvor det har ført til forurening på en del af tropeøen, der er hjemsted for en række truede dyrearter. Ifølge MOL, der havde skibet på timecharter, er "omtrent alle de" resterende 3000 ton blevet tømt af skibet og over i mindre tankskibe. Ifølge BBC var der 90 ton olieprodukter tilbage på skibet, da det knækkede.

Som Søfart tidligere har skrevet, var den umiddelbare forklaring fra flagstaten Panama, at 'Wakashio' satte kursen mod Mauritius på grund af vejrmæssige udfordringer. Vejrtjenester afviste dog, at bulkskibet skulle have været i nærheden af uvejr, og ifølge Splash er forklaringen fra det panamesiske skibsregister nu ændret, så det i den seneste opdatering hedder, at "skibet gik på grund af årsager, der endnu ikke er klarlagte, som følge af mekanisk svigt eller menneskelig fejl".

Ifølge lokale medier viser de første afhøringer, at skibets indiske kaptajn førte 'Wakashio' nær kysten for at opnå wifi på skibet. 

Det 2007-byggede bulkskib var på vej i ballast fra Asien til Brasilien, da det kom for nær kysten ved Mauritius.

Læs mere: Lokale medier: Derfor sejlede 'Wakashio' så tæt på kysten

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094