23948sdkhjf

Karstensens indledte højsommeren med rekord-ordre

Færøsk reder har sat sin underskrift på den hidtil mest værdifulde nybygningsordre på et fiskefartøj hos Karstensens Skibsværft

Danmarks største nybygningsværft Karstensens Skibsværft sikrede i starten af juli dets hidtil største nybygningsordre til fiskeriet målt på værdien af kontrakten. Skagens-værftet oplyser således i en pressemeddelelse, at ordren har en værdi på omkring 300 mio. kr.

Heri oplyser værftet også, at kontrahenten er færøske Christian í Grótinum P/f i Klaksvik, der skal have sin kommende 89,35 m lange pelagisk snurper/trawler, som får navnet ’Christian í Grótinum’, leveret i januar 2022.

Ifølge Karstensens Skibsværft bliver nybygningen topmoderne med alt indenfor det nyeste af maskineri, udstyr og udrustningen - samt et innovativt design ift. indretning og arrangementer.

- Rederi og værft har arbejdet intensivt sammen gennem de seneste måneder for at skabe et koncept som af rederiet, er vurderet som både økonomisk og ikke mindst teknisk særdeles attraktivt. Det har været magtpåliggende for rederiet at have fuld indflydelse i hele designfasen, således er projektet skræddersyet nøjagtig til de ønsker og krav, som rederiet har, lyder det bl.a. i pressemeddelelsen.

Fersk fangst

Design, indretning og arrangementer er derfor blevet til i et meget nært samarbejde mellem rederi og værft. I følge værftet har rederiet har været optaget af innovative og optimerede løsninger, delvis baseret på de senere års meget positive drift på nuværende fartøj 'Norðborg', dog vil det nye skib ikke have ombord-produktion eller fryseri, men være målrettet til fersk fangst.

I lighed med de øvrige pelagiske fartøjer som Karstensens Skibsværft har under bygning til redere i Irland, Island, Norge, Sverige og Danmark, er også ’Christian í Grótinum’ af eget design.

Hele skibets koncept, og ikke bare fremdrivningsanlæg eller wincher, er nøje vurderet og beregnet på basis af rederiets nøjagtige driftsprofil. Det er således rederiets erklærede mål at udføre et bæredygtigt fiskeri med minimal NOX/CO2 udledning pr kg fanget fisk.

Dette har resulteret i en gennemtænkt og gennem-beregnet kombination af nye løsninger og velprøvede arrangementer, der til sammen giver det mest driftsøkonomiske og klimaoptimerede projekt, oplyser værftet endvidere.

Nybygningen vil ifølge værftet bl.a. blive udrustet med elektriske wincher og elektrisk fiskepumpe. Løsninger, som er mere energieffektive end hydrauliske alternativer, og som skal medvirke til at indfri rederiets erklærede mål.

Skroget til ’Christian í Grótinum’ skal bygges hos Karstensen Shipyard Poland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11