23948sdkhjf

Lind strøm af Wärtsilä-motorer til Skagen

Der er en lind strøm af Wärtsiläs 31-serie motorer til Karstensens Skibsværft i Skagen. I år alene er der blevet indgået fire ordrer på store trawlernybygninger ved værftet som skal have hovedmaskineri fra Wärtsilä.

Det skriver Wärtsilä i en pressemeddelelse.

Der er konkret tale om nybygninger på omkring 75 meters længde til fire forskellige redere; henholdsvis islandske Skinney-Thinganes og Gjögur samt de norske redere Veibust Fiskeriselskap og Ronald Ervik.

Wärtsilä oplyser udover, at der er tale om motorer fra 31-serien, der regnes som den mest energieffektive mediumspeed firetakts marinemotorer på markedet i dag, at leverancerne også indbefatter andre komponenter. Mere præcist gear, CP-propellere, propelleraksler, akselgeneratorer og automation.

Et populært valg

- Vi er meget fortrolige med Wärtsiläs motorer og har valgt deres produkter på mange af vores nybygningsprojekter. Især Wärtsilä 31's effektivitet og pålidelighed er ideel til fiskefartøjer, der opererer i udfordrende nordatlantiske farvande, siger Kent Damgaard, direktør i Karstensens Skibsværft i meddelelsen.

Han suppleres af Jens Karlsson, GM Sales, Large Projects, Wärtsilä Marine Power:

- Wärtsilä har et mangeårigt forhold til Karstensens Skibsværft, og vi er stolte og glade for igen at blive valgt som fremdriftsleverandør for denne serie af moderne purser/trawlere. Gentagne ordrer er altid en god indikator for kundetilfredshed og er en validering af vores fokus på effektivitet, pålidelighed og miljømæssig bæredygtighed.

Motorerne og de øvrige komponenter skal leveres i Skagen i løbet af 2023. De fire nybygninger skal leveres i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094