23948sdkhjf

Uni-Tankers overvejer nybygninger efter overskud

Efter det første positive årsresultat i fire år har det USTC-ejede Uni-Tankers fået mod på en fornyelse af flåden. 

Det fremgår af en pressemeddelelse, efter at olie- og kemikalietankrederiet er kommet ud af det forskudte regnskabsår 2019/20 med et overskud efter skat på 2,2 mio. dollar (14,6 mio. kr.). Der er tale om det første overskud på bundlinjen siden regnskabsåret 2015/16.

- Arbejdet med at forbedre vores omkostningsstruktur, styrke vores team og diversificere vores flåde har givet det bedste resultat, vi har set siden 2016. Til trods for den igangværende pandemi er jeg optimistisk omkring vores udvikling og retning de kommende år, siger CEO Per Ekmann i pressemeddelelsen. 

Uni-Tankers har 17 ejede tankskibe i flåden foruden 22 skibe under time-charter. Af rederiets hjemmeside fremgår det, at nybygningsprogrammet er under overvejelse og vil blive præsenteret senere. 

- I forhold til flådediversificering er rederiet trådt ind i det rustfri stål-segment og er begyndt at se på investeringer i mere klimavenlige eco-skibe. Med købet af et bunkertankskib er flåden yderligere diversificeret og har gjort det muligt for rederiet at drage nytte af interne synergier i United Shipping & Trading Company (USTC), fremgår det af pressemeddelelsen. 

Forventningen er, at 2020/21 vil vise en beskeden fremgang i forhold til 2019/20-resultatet, selvom den mulige effekt af corona-krisen giver en vis usikkerhed.

Læs også: Uni-Tankers gør gammel COO til ny CEO

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109