23948sdkhjf

Udbrændt VLCC trukket til Fujairah

Næsten ti uger efter, at den græske VLCC'er 'New Diamond' brød i brand ud for Sri Lanka med 270.000 ton råolie ombord, er det delvist udbrændte tankskib ankommet til Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater. 

Det skriver Maritime Executive

Det lange slæb på tværs af det indiske ocean var resultatet af flere omgjorte beslutninger, som fulgte efter at både de indiske og srilankanske myndigheder kæmpede en ugelang kamp med at få branden under kontrol. Da branden var slukket, afviste Sri Lanka at lade skibet gå i havn, hvorefter det blev besluttet at slæbe det til Indien, som var den oprindelige destination. I stedet endte det altså med at blive slæbt tilbage til Fujairah, hvorfra det oprindeligt afgik med kurs mod Indien.

Branden på 'New Diamond' opstod som følge af en eksplosion i skibets kedel. En maskinist omkom i eksplosionen, yderligere en sømand blev fløjet på hospitalet med brandsår, imens de resterende 22 besætningsmedlemmer slap med skrækken. 

Efter evakueringen blev skibets kaptajn tilbageholdt på Sri Lanka, hvor han blev sigtet for at være medansvarlig for, at en mængde diesel slap ud i havet fra skibets brændstoftanke. Kaptajnen erklærede sig skyldig, og har nu forladt Sri Lanka, efter at der er blevet betalt en bøde på 65.000 dollar (410.000 kroner).

Sidste trin i bjærgningsoperationen er nu at pumpe de 270.000 ton råolie over i et andet skib, som kan sejle lasten til Indien. Herefter vil 2000-byggede 'New Diamond' formentlig blive solgt til skrot. 

Læs mere: Sri Lanka går efter kaptajnen på brandhærget VLCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095