23948sdkhjf

Canada og Hongkong åbner op for besætningsskifte

Selvom IMO for en måned siden kom med retningslinjer for, hvordan udskiftningen af de tusindsvis af strandede besætningsmedlemmer på skibe verden over kan finde sted, nøler mange lande med at imødekomme det brændende ønske fra branchen. 

To undtagelser har dog vist sig på det seneste, skriver Splash. Det er Hongkong og Canada, som nu har åbnet op for, at besætningsmedlemmer kan tage direkte fra skib til lufthavn uden at skulle i karantæne. 

Ikke desto mindre er problemet med de manglende muligheder for at skifte besætninger stadig højaktuelt. Det belgiske tankrederi Euronav har for nylig lykkedes med at skifte fire besætningsmedlemmer ud på den franske ø La Reunion, der nu også har åbnet op, selvom besætningsskifte er en sjældenhed på lokationen. Nu råber Euronav op om situationens alvor. 

- Tilladelser til besætningsskifte afhænger af komplekse, multinationale reguleringer i mange lande. På trods af IMO's tydelige 12-guide til sikre besætningsskifter sidste måned er mange lande sløve til at implementere dem, udtaler Euronav ifølge Splash og fortsætter:

- Det fører til, at tusindvis af søfolk fanget ombord med ringe udsigt til løsladelse. Livet ombord er blevet til en udmattende og ofte farlig affære.

Læs også: IMO klar med guide til besætningsskift


 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297