23948sdkhjf

Aarhus Havn kontraherer ny slæbebåd i Tyrkiet

Aarhus Havn har netop investeret i en ny slæbebåd til ca. 45 mio. kroner, som skal erstatte den 40 år gamle 'Hermes'.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Efter et EU-udbud er valget faldet på Uzmar Shipbuilding i Tyrkiet, som ifølge havnen kom med den løsning, der samlet set var den bedste. 

- Værftet levede op til alle vores minimumskrav, og samtidig kan de levere en bugserbåd, der kan sejle på én motor, når vi sejler frem og tilbage til det skib, der skal bugseres, mens vi kan benytte begge skibets motorer under selve bugseringen, siger Aarhus Havns kundechef Nicolai Krøyer i pressemeddelelsen.

Han peger på, at det vil betyde en pæn CO2-besparelse, ligesom den nye slæbebåd i øvrigt vil være langt mere miljøvenlig og også stærkere end den 40 år gamle 'Hermes', der vil blive solgt til anden side.

Den nye båd kan trække 65 ton pæletræk, hvilket er 20 ton mere end 'Hermes'.

- Men den har ikke bare stor styrke, den har også markant bedre manøvreringsmuligheder og dermed effektivitet og præcision i arbejdet. Den kan assistere de helt store skibe, der anløber Aarhus, med udpræget præcision, idet den bliver leveret med et såkaldt ASD-system (Azimuth Stern Drive), siger Nicolai Krøyer.

Fremover vil Aarhus Havn desuden kunne assistere Østjyllands Brandvæsen fra vandsiden med den nye slæbebåd, idet den bliver leveret med et brandsprøjtesystem.

Aarhus Havns anden slæbebåd 'Aros' fortsætter som hidtil sit arbejde i havnen, og den skal således anvendes sammen med den nye slæbebåd i de tilfælde, hvor der er brug for to slæbebåde ved ind- og udsejling af havnen.

Den nye slæbebåd bliver leveret til Aarhus Havn i sommeren 2021.

Læs også: Ugens leder: Er værftskrisen første tegn på den nye tid?

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109