23948sdkhjf

Ny milepæl i Aarhus: Krydstogtskib nr. 50 i år

Fredag morgen anløb endnu et krydstogtskib Aarhus Havn. Denne gang er der tale om en milepæl for havnen, da det er krydstogtskib nr. 50 alene i år.

Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Da klokken slog 8.00 fredag morgen, ankom ’Aida Luna’ fra Kiel til Aarhus Havn. Med sig havde krydstogtskibet omkring 1.900 passagerer, der alle får mulighed for at opleve Aarhus by og området.

- Det er altid en stor fornøjelse at byde krydstogtskibe velkommen til Aarhus Havn. Det har vi nu gjort 50 gange, og det er lidt af en milepæl for os. Vi glæder os over, at flere krydstogtrederier vælger Aarhus Havn og byen til. Det er et resultat af hårdt arbejde og et godt samarbejde med Visit Aarhus og andre lokale aktører, siger Morten Kusk, der er Commercial Manager hos Aarhus Havn.

Der har været gang i krydstogtsæsonen på Aarhus Havn siden april. Sæsonen fortsætter helt indtil midten af december, hvor årets sidste krydstogtskib anløber til julestemning i Aarhus.

Nyt landstrømsanlæg

- Lige nu arbejder vi med anløb for de kommende år, og vi kan allerede nu både se og mærke en høj efterspørgsel efter Aarhus Havn og byen. Som det ser ud nu, får vi rigtig travlt de kommende år. Det er vi klar til – og vi glæder os til at byde endnu flere krydstogtsskibe og gæster velkommen til Aarhus, fortæller Morten Kusk.

Der er i øjeblikket fuld gang i gravearbejdet på Aarhus Havn, der fra 2023 kan tilbyde krydstogtskibene et reelt grønnere alternativ til dieselmotorerne, når et nyt landstrømsanlæg står klar.

- Landstrømsanlægget har længe været på tegnebrættet. Det har været et stærkt ønske fra både byens borgere, virksomheder og politikere. Og vi oplever stigende efterspørgsel på grønne tiltag fra rederierne selv. Derfor glæder vi os over, at vi snart kan tilbyde et reelt grønnere alternativ til dieselmotorerne, slutter Morten Kusk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109