23948sdkhjf

Flere handelsskibe i karantæne efter corona-smitte

Imens flere lande begynder at genåbne for samfund til lands, bliver der stadig konstateret nye tilfælde af corona-smitte på handelsskibe forskellige steder i verden. 

Det gælder blandt andet det 2824 teu store containerskib 'Montpellier', som er under Hapag-Lloyds kontrol. Ifølge flere medier, herblandt Maritime Bulletin, oplyser det tyske containerrederi i en pressemeddelelse, at to besætningsmedlemmer er testet positive på det Liberia-flagede skibe under et ophold i Durban, Sydafrika. 

- Som en sikkerhedsforanstaltning har de lokale myndigheder beordret skibet til at blive for anker i 14 dage, og har i forlængelse heraf anvist, at der ikke må udføres lasteoperationer for nuværende, skriver Hapag-Lloyd. 

2006-byggede 'Montpellier' sejler mellem Indien og Afrika. 

Også under mere hjemlige himmelstrøg bliver der konstateret nye smittetilfælde ombord. Ifølge Maritime Bulletin er fem besætningsmedlemmer testet positive på 4258 teu store, danskflagede 'Lexa Maersk', der har ligget i Rotterdam siden den 18. maj. Ifølge mediet er ingen i kritisk tilstand. Søfart har bedt Mærsk om at bekræfte oplysningerne.

Desuden har det 4161 t.dv. store general cargo-skib 'Kaie' ligget i karantæne i Rostock siden 16. maj, hvor samtlige otte besætningsmedlemmer blev testet positive.

Læs også: Søfolk på krydstogtskibe hopper overbord

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11