23948sdkhjf

Søfolk på krydstogtskibe hopper overbord

Den uvisse og fastslåste situation på mange af de krydstogtskibe, som for tiden ligger stille på grund af corona-pandemien, fører i stigende grad til, at besætningsmedlemmer springer overbord eller tager deres eget liv. 

På trods af, at den kommercielle aktivitet i krydstogtbranchen må betegnes som yderst begrænset, var der ifølge den amerikanske kystvagt 71.900 besætningsmedlemmer ombord på de 104 krydstogtskibe, som i begyndelsen af maj befandt sig i eller omkring amerikansk farvand, skriver CBS News.

Ifølge det amerikanske medie omkom fire besætningsmedeller på ti dage i begyndelsen af maj. Det gælder blandt andet en 29-årig ungarsk mand, der angiveligt tog sit eget liv ombord på 'Carnival Breeze', imens skibet var på vej fra Bahamas til Europa for at sætte besætningsmedlemmer i land. 

Den 10. maj hoppede en 39-årig ukrainsk kvinde overbord fra 'Regal Princess' ud for Holland, imens skibet var ved at lade besætningsmedlemmer afmønstre, og en uge tidligere forlod en 29-årig polsk elektriker 'Jewel of the Seas' over rælingen. 

Ifølge Cruise Law News fortalte Royal Caribbeans CEO Richard Fain i går til CNBC, at han ikke er sikker på, hvornår krydstogtskibene kommer i operation igen, selvom de ifølge rederiets seneste udmelding indtil videre ligger stille indtil 1. august. Han fortalte også, at det er vanskeligt at få de mange besætningsmedlemmer, der kommer fra 100 forskellige lande, sendt hjem. 

- I den her situation lader hvert land til at have sine egne rejserestriktioner og sine egne restriktioner ved grænserne, selv for sine egne borgere. Og så er det meget vanskeligt at koordinere at få alle de her personer igennem. Men vi har allerede lykkedes med at få et stor procentdel hjem, siger han. 

Richard Fain forklarer, at man forsøger at samle besætningsmedlemmer på forskellige skibe for så at bruge skibene til at sejle dem hjem. 

- Det er ærligt talt en vanskelig ting at gøre, det er meget kompliceret, det er meget dyrt. Men de her mennesker vil gerne hjem til deres familier, siger han og tilføjer, at 10.000 besætningsmedlemmer i øjeblikket er på vej hjem på den måde. 

- Og vi tror, at resten kommer i løbet af de næste få uger, siger han. 

Læs også: Krydstogternes rekordsæson aflyst af corona

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109