23948sdkhjf

Skagen har brug for flere krydstogtguider næste år

Foreløbig har 40 krydstogtskibe med op til 59.000 gæster meldt deres ankomst til Skagen Havn i 2022, og derfor er der behov for rigtig mange guider.

Det skriver netmediet Kanal Frederikshavn.

Siden 2015, da Skagen Havn indviede den nye krydstogtkaj, er antallet af krydstogtanløb steget betragteligt, og med Skagen Havns seneste havneudvidelse, der blev færdig i marts i år, er der nu en ekstra kaj, der kan anvendes til anløb af krydstogtskibe, når efterspørgslen kræver det.

Hvor der i 2020 og 2021 kun har været ganske få krydstogtanløb i Skagen på grund af covid-19, er der nu lysere tider i sigte. 

Krydstogtsæson 2022 tegner til at blive på niveau med 2019 målt i antal anløb og gæster. Ud af de 40 anmeldte anløb er de 11 førstegangsanløb og iblandt disse er der nogle meget store skibe. Der bliver dage, hvor cirka 1500 gæster skal på ture rundt i Skagen, Frederikshavn eller Sæby.

Ny rejsevejledning

De nye rejsevejledninger gør det enklere at være krydstogtrejsende. Der gælder fremover blot krav om coronaopas før ombordstigning samt krav om test før landgang i Danmark, såfremt der udbryder smitte på skibet, skriveer Ritzau på baggrund af en melding fra Justitsministeriet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141