23948sdkhjf

Mærsk-skib på slæb efter fire dage uden maskinkraft

Det 1810 teu store containerskib 'Maersk Vilnius' er kommet på slæb, efter at det siden den 26. april har drevet med vinden på sin færd fra Freeport i Bahamas mod Sydafrika. 

Det skriver flere medier med henvisning til den franske enklave Préfecture de Guadeloupe. Der opstod en brand i maskinrummet, da det 180 meter lange containerskib befandt sig omtrent 220 sømil fra Guadaloupe.

https://www.soefart.dk/article/view/714625/usa_beskylder_kina_for_slyngelagtig_fremfaerd_til_sos

De lokale myndigheder skriver på Facebook, at besætningen hurtigt fik branden under kontrol, men at hovedmaskineriet ikke længere var funktionelt. 

I går ankom bugserskibet 'ALP Defender' for at slæbe 'Maersk Vilnius' i havn. I øjeblikket skyder duoen ifølge Marine Traffic en hastighed af seks knob. Destinationen for 2017-byggede 'ALP Defender' er angivet som Manzanillo i Panama.

I en udtalelse til Søfart skriver Mærsk, at alle 22 besætningsmedlemmer er i god behold, og at skibet har vundet sin maskinkraft tilbage. Dermed er strømforsyningen til skibets kølecontainere reetableret. Mærsk angiver det farvand, som skibet nu befinder sig i, som værende sikkert og bekræfter, at skibet bliver slæbt til Panama.

- Skadens omfang er endnu ukendt og bliver undersøgt nærmere under hensyntagen til vores prioriterede protokoller for mandskabets sikkerhed. Potentielle muligheder for reparation og lastberedskab bliver undersøgt i tilgængelige havne, skriver Mærsk. 

'Maersk Vilnius' er bygget i 2010 og registreret i Singapore. 

Læs også: Otte forsvundet fra Mærsk-chartret containerskib

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125