23948sdkhjf

Otte forsvundet fra Mærsk-chartret containerskib

Ingen spor af besætningsmedlemmer efter piratangreb ud for Benin

Opdateret 22. april kl. 13.03 med kommentar fra Mærsk.

Opdatering 22. april kl. 13.40: Søfart erfarer, at der ikke er nogen danskere blandt besætningen på 'Tommi Ritscher'.

Konsekvenserne af et piratangreb mod det 4957 t.dv. store containerskib 'Tommi Ritscher', der fandt sted ud for Cotonou i Benin for tre dage siden, er forbundet med mystik. 

Det skriver Tradewinds.

Skibet, der er chartret af Mærsk, men under tysk ejerskab, lå for anker, da en hurtigtsejlende båd nærmede sig, og en gruppe pirater gik ombord. Et patruljeskib fra Benins flåde var dog hurtigt på pletten, hvorefter den ventende speedbåd tog flugten og efterlod nogle af piraterne ombord på containerskibet. 11 af de i alt 19 besætningsmedlemmer havde låst sig inde i citadellet.

Formodningen var, at de resterende otte blev holdt som gidsler ombord. Specialstyrker fra Nigeria ankom dagen efter (mandag), men det er ikke lykkedes at finde de manglende besætningsmedlemmer, oplyser sikkerhedskonsulenterne Dryad Global til Tradewinds. 

Mærsk bekræfter hendelsen over for Søfart:

- Som chartrer af fartøjer er Mærsk lettet over at bekræfte, at 11 besætningsmedlemmer nu er i sikkerhed og modtager lægelige undersøgelser og debriefing. Samtidig må vi med beklagelse bekræfte, at otte besætningsmedlemmer stadig er savnede og menes at være blevet kidnappet af pirater, skriver Mærsk og afviser at oplyse om de i alt 19 besætningsmedlemmers nationalitet. 

Ingen vagter

Dryad har to hypoteser om, hvad der kan være sket. Den ene går på, at de første rapporter om, at piraternes speedbåd tog flugten uden de kidnappede, ikke er sandfærdig. Den anden går på, at det trods overvågning fra Benins flåde er lykkedes piraterne at få de otte besætningsmedlemmer af borde. 

- Det ville være at betragte som et alvorligt operationelt svigt, hvis gerningsmændene har været i stand til at flygte på trods af den betydelige militære tilstedeværelse omkring skibet, og derfor bliver det betragtet som en realistisk mulighed, at kommunikationen fra citadellet var forkert, og at gerningsmændene har været i stand til at flygte på et tidligt stadie af angrebet med de otte gerningsmænd, udtaler Dryad til Tradewinds. 

Ifølge Dryad er piraterne i Guinea-bugten sandsynligvis klar over, at Benin på grund af corona-pandemien ikke placerer vagter ombord på skibe, der ligger på ankerpladsen ved Cotonou. 

'Tommi Ritscher' er ejet af Woollerton Shipping og under teknisk management af Transeste Schiffahrt of Germany. Skibet er bygget i 2014 og sejler under porugisisk flag. 

Læs også: Forsvarskommandoen hæver sikringsniveau i Guinea-bugten

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112