23948sdkhjf

Forsea dropper 200 færgeafgange om ugen

Forseas færger sejler stadig mellem Helsingør og Helsingborg, men antallet af færgeafgange er reduceret fra cirka 900 til 700 om ugen.

Øresundsrederiet Forsea bliver også påvirket af coronaviuspandemien. Færgerne sejler stadig mellem Helsingør og Helsingborg, men ikke så ofte, som de plejer.

- Vi har reduceret en smule på antallet af ugentlige sejladser. Vi er gået fra cirka 900 til 700 ugentlige sejladser, siger Jens Ole Hansen, som er adm. direktør i Forsea.

Det sker, mens Danmark har lukket sine grænser for alle, der ikke har et "anerkendelsesværdigt formål," og samtidig med generel stilstand som følge af coronaviruspandemien.

Sender ansatte hjem

Det betyder også, at Forsea er nødt til at sende ansatte hjem midlertidigt, fortæller Jens Ole Hansen.

- Vi er i gang med at finde alle dem, som vi kan undvære, og stadig opretholde driften, som vi kan sende hjem på den støtteordning, der ligger i trepartsaftalen, siger Jens Ole Hansen.

Det vil sige, at nogle af medarbejderne får en periode hjemme med løn, hvor Forsea får delvis kompensation fra staten.

- Det præcise antal kender jeg ikke endnu, siger Jens Ole Hansen.

Udviklingen vækker bekymring

Jens Ole Hansen er bekymret for situationen. Både på vegne af hans virksomhed og hans medarbejdere.

- Det er givet, at det har en meget stor påvirkning på virksomheden. Det er klart, og det er jeg da bekymret for. Jeg er også stærkt bekymret for den sundhedsmæssige situation, som der hersker med coronavirus. Jeg er bekymret for mine medarbejdere, jeg er bekymret for min familie og er helt generelt bekymret, hvilket jeg også tror, mange danskere og svenskere er, siger Jens Ole Hansen.

Ifølge den adm. direktør følger virksomheden alle de råd, som sundhedsmyndighederne giver, og så mange som overhovedet muligt af de administrative, landarbejdende medarbejdere arbejder hjemme.

- Vi har også indført adskillige regelmæssige rengøringsrutiner, der er sat afspritningsbeholdere op, vi har intensiveret rengøring af alle områder, hvor vi har passagerer og besætning, siger Jens Ole Hansen.

Holder afstand

Jens Ole Hansen opfordrer alle færgernes passagerer til at følge Sundhedsstyrelsens råd, holde afstand og have god hygiene.

- I forhold til vores café og butik er problemet sådan set ikke til stede, eftersom der ikke er ret mange, der rejser. Der er ganske få passagerer på hver færge, siger Jens Ole Hansen.

Han fortæller, at shoppen er åben på nogle af færgerne men ikke på dem alle.

- Der er en café på færgerne, hvor man kan købe en kop kaffe og et rundstykke over overfarten, siger Jens Ole Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127