23948sdkhjf

Forsea på nippet til at skifte ejer

Forsea’s australske kapitalfondsejer kan være på nippet til at sælge det dansk-svenske færgerederi. Det erfarer Dagbladet Børsen, som via sine kilder kan fortælle, at prislappen kan lande på omkring 6 mia. svenske kroner.

Kristian Durhuus, adm. direktør i Forsea, bekræfter over for Dagbladet Børsen, at rederiets ejer, First Sentier Investors, har igangsat en slagsproces.

Forsea, der i dag driver fire færger imellem Helsingør og Helsingborg, har været ejet af det australske kapitalfond siden 2015.

Dengang var operationen placeret i selskabet HH-Ferries Group. Et selskab ejet af Scandlines og Stena Line. Scandlines, der ligeledes er kapitalfondsejet, har siden koncentreret forretningen på de to Tyskland-ruter ud fra henholdsvis Gedser og Rødby Havn.

Re-brandet i 2018

På købstidspunktet i 2015 hed kapitalfonden First State Investment, men har så senere skiftet navn til First Sentier Investors. Brandet HH-Ferries blev i 2018 ændret til det nuværende Forsea i forbindelse med en massiv investering i elektrificering af to af rutens fire færger.

Ifølge Dagbladet Børsens kilder nævnes Molslinjens kapitalfondsejer, EQT, som værende en oplagt køber, men dagbladet nævner ligeledes Basalt Infrastructure Partners og Interogo, som mulige nye ejere.

Sidstnævnte er en del af Ikea-sfæren. Fælles for de mulige nye kapitalsfondsejere af Forsea, er at de investerer i infrastruktur.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093