23948sdkhjf

Aalborg Havn i bedste driftsresultat nogensinde

For fjerde år i træk præsenterer Port of Aalborg en stigning i både omsætning og resultat

2019 blev endnu et godt år for Aalborg Havn med rekord på både omsætning og resultat. Omsætningen sætter rekord med 215 mio. kroner, mens det samlede resultat på 140 mio. kroner før skat medfører en betydelig skatteindbetaling fra havnen på 7,8 mio. kroner. 

- Både omsætning og resultat har overrasket os positivt, og især væksten i den ordinære drift overstiger vores forventninger. Det hører dog med til forståelsen af det samlede resultat, at salg af arealer, ejendomme og driftsmidler i løbet af året har haft stor indflydelse herpå, siger borgmester og bestyrelsesformand i Port of Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelelse.

Den samlede godsmængde steg i 2019 til over 3 mio. ton. Foruden generelt større skibe og stigende containerflow i Aalborg har særligt jernbanen har haft positiv indflydelse på godsmængderne. I løbet af året blev lige under 35.000 ton gods til og fra havnen flyttet på skinner, svarende til knap 3000 lastbiler. 

- Vi afsluttede 2019 med at øge fra to til tre ugentlige afgange, og i løbet af 2020 forventer vi at udvide køreplanen med endnu en ugentlig afgang til og fra Østhavnen, siger adm. direktør hos Port of Aalborg, Claus Holstein, og fortsætter:

- Den stigende godsmængde mærker vi på ejendomsaktiviteterne, hvor blandt andet lagerkapaciteten nærmer sig 100 pct. udnyttelse. Derfor er yderligere 6.000 kvm. lagerhaller sendt i udbud til byggeri i 2020. 

Ud over lagerkapacitet er også produktions- og kontorfaciliteter en mangelvare i Aalborg-området, men mens der i mange erhvervsområder mangler plads, har Port of Aalborg mere end rigeligt plads til nybyggerier med de store, åbne vidder ved Østhavnen. 

- Vi ændrer i stigende grad fokus fra vand til land og udvikling af erhvervsområdet omkring os, hvor størstedelen af vores aktiviteter ligger i dag. Erhvervsområdet i Aalborg Øst er af kommunen udpeget til Aalborgs fremtidige erhvervsudviklings- og vækstzone, og vi mærker i høj grad den stigende interesse fra virksomheder for at flytte deres aktiviteter ud til os, fortæller Claus Holstein. 

Forventninger til 2020-resultatet lyder på et overskud i omegnen af 50-60 mio. kroner – minus effekterne af covid-19-situationen, som Aalborg Havn endnu ikke har overblik over konsekvenserne af. 

Læs også: Milliard-investeringer skal trække internationale kunder til Aalborg Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093