23948sdkhjf

Milliard-investeringer skal trække internationale kunder til Aalborg Havn

Med et nyt navn og en storstilet investeringsplan skal Aalborg Havn tiltrække 10-15 nye virksomheder over de næste ti år

Med to mia. kroner i baglommen vil Aalborg Havn over de næste ti år tiltrække 10-15 "store" virksomheder, som fortrinsvist skal findes i udlandet. Et af de første skridt på vejen er, at havnen fra indgangen til 2020 begyndte at kalde sig Port of Aalborg. 

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Navneændringen skal desuden ses i lyset af den offensive strategiplan, som havnen netop har vedtaget. En plan, der på ti år skal løfte havnens omsætning fra 200 mio. kroner i 2019 til 400 mio. kroner og bidrage med 5.000 jobs til Aalborg Kommune. En vækst, der i høj grad skal komme fra etableringen af nye virksomheder på havnen.

- Vores formål er at skabe værdi for kommunen, og vi tror på, at øget internationalisering bliver en af de vigtigste nøgler til at realisere vores ambitiøse målsætninger, siger Port of Aalborgs adm. direktør Claus Holstein i meddelelsen.

Han vurderer, at hvis havnen skal lykkes med at tiltrække flere udenlandske virksomheder, kræver det, at havnen løfter blikket og udvider sit perspektiv.

- Med det nye navn signalerer vi både internt og eksternt, at vi er et internationalt havneområde, og det er afgørende, siger han. 

Tæt på København 

Claus Holstein understreger, at fordi Danmark set i et internationalt perspektiv er et lille land, er afstanden fra eksempelvis Aalborg til København ikke nødvendigvis noget særligt for en udenlandsk virksomhed.

- Så når udenlandske koncerner vil etablere sig i Danmark eller i Skandinavien, skal vi være langt bedre til at byde os til. Vi har styrkepositionerne til at være konkurrencedygtige og ikke mindst et attraktivt sted for nye medarbejdere at bosætte sig, siger han. 

Her peger han blandt andet på de multimodale logistikmuligheder, et af verdens bedste tekniske universiteter, kulturelle trækplastre og byliv samt byens stærke erfaringer og konkret projekter med fokus på bæredygtighed. 

Milliardinvesteringer på vej

Som tidligere nævnt har Port of Aalborg planer om at investere massivt over de kommende år for at indfri målsætningerne om vækst. De to mia. kroner er tiltænkt investeringer i nye rammer og faciliteter i havnens erhvervspark i Aalborg Øst. Investeringerne vil altså hovedsageligt blive rettet mod baglandet.

- Vores opgave handler ikke længere blot om at håndtere gods over kaj, men mere generelt om at skabe rammer, der kan understøtte virksomheders drift og vækst – herunder infrastruktur, moderne lager- og produktionsfaciliteter og andre logistikmuligheder som eksempelvis jernbanen, siger Claus Holstein.

Senest har Port of Aalborg investeret i en ny testhal til test af vindmøllevinger til virksomheden Blaest samt opførelsen af en ny fabriksbygning til methanolbrændselscelle-virksomheden Blue World Technologies. 

I løbet af 2020 forventer Port of Aalborg at investere 200 mio. kroner i rammerne på Østhavnen.

Læs også: Aalborg Havn hæver de intermodale ambitioner

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157