23948sdkhjf

19 ud af 21 smittede 'Grand Princess' er søfolk

Passagerer, der er smittet med coronavirus, er gået fra borde i havnen i Oakland og kørt på hospitalet

De første passagerer har forladt det virusramte krydstogtskib 'Grand Princess', der mandag lagde til i havnen i Oakland i Californien.

Der er tusindvis af mennesker ombord på skibet, og embedsmænd kalder operationen for "hidtil uset og vanskelig".

'Grand Princess' ankom til havnen i Oakland i San Francisco Bay efter at have ligget stille til søs i flere dage med over 3500 passagerer og besætningsmedlemmer ombord.

På kajen i Oakland stod sundhedsmedarbejdere iført kitler, handsker og ansigtsmasker klar til at tage imod de virusramte personer, som kræver øjeblikkelig behandling. Disse blev kørt væk fra stedet i ambulancer.

Ifølge Washington Post oplyste myndighederne fredag i sidste uge, at ud 46 personer ombord var blevet testet, og heraf viste 21 personer sig at være smittede. Af de 21 udgør besætningsmedlemmer de 19. Planen er, at de omtrent 1100 besætningsmedlemmer skal udstå en karantæneperiode på 14 dage ombord på skibet, der skal forlade Oakland, når den sidste passager er sat i land.

I anden omgang vil flere end 900 californiske indbyggere få lov til at forlade krydstogtskibet. Vicepræsident Mike Pence siger, at de smittede "vil blive håndteret i ordentlig isolation".

- Vi håber, at vi, inden dagen er omme, kan begynde at få californiske indbyggere fra borde, siger Pence, der af præsident Donald Trump er udpeget til USA's ansvarlige virusminister.

Mike Pence tilføjer, at alle 25 børn ombord på 'Grand Princess' er sunde og raske.

- Enkeltpersoner vil blive eskorteret af skibet i mindre grupper. Og alle, der udviser symptomer på smitte, vil blive iført en maske og gå fra borde via en separat landgang for at undgå spredning af sygdommen, udtaler Californiens guvernør, Gavin Newsom, i en erklæring.

Amerikanere ombord på skibet vil efter landgang i Oakland blive sendt til militærbaser i Texas eller Georgia. Her skal de være i karantæne i to uger.

Flere hundrede udenlandske passagerer, der kommer fra 54 forskellige lande, vil blive sendt til deres respektive hjemlande. Det ventes at tage to-tre dage at flytte alle passagerer fra skibet.

Myndighederne har måttet forsikre om, at der vil blive ryddet godt op efter landgangen, der findet sted på et 11 hektar stort område, der er indhegnet til lejligheden.

- Når missionen er fuldført, vil området i Port of Oakland blive fuldstændigt saneret og dekontamieret ved øjeblikkeligt at fjerne midlertidige foranstaltninger og trykrense hele stedet i en opløsning med blegemiddel for at desinficere det, siger den californiske guvenørs Office of Emergency Services ifølge Washington Post. 

Princess Cruises har nu ændret sine afbestillingsvilkår, så alle kommende gæster på togter, der begynder i april og maj, kan få refunderet afbestillingsgebyret i form af en kredit til brug på et senere togt. 

Læs også: Virus-tågen pakker sig omkring krydstogtrederierne

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141