23948sdkhjf

Danske coronakrav for krydstogter lempes i dag

De gældende krydstogtrestriktioner lempes fra i dag den 20. august, så både vaccinerede og testede krydstogtpassagerer får lov til at gå i land i Danmark.

Selv om krydstogtturismen var en del af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter i slutningen af juni måned, har det særskilte krav om 100 procent færdigvaccination medført, at kun få skibe har besøgt danske krydstogthavne denne sommer.

Men i dag, 20. august, lempes fra i dag den 20. august, så både vaccinerede og testede krydstogtpassagerer får lov til at gå i land i de 12 havne, der kan modtage krydstogtskibe.

Foruden de generelle indrejseregler pålægges krydstogtskibe et krav om, at alle passagerer skal have en negativ test, før de går i land i Danmark, uanset om de er færdigvaccinerede på forhånd. Testen må ikke være mere end 48 timer gammel ved en antigentest og 72 timer ved en PCR-test. Det er dog en opgave, der kan håndteres ombord på skibene, som har testkapacitet.

Det meddeler Copenhagen Malmö Port, som nu håber på en sensommer med øget aktivitet.

- De ekstraordinære strenge krav, som krydstogter blev underlagt, har forhindret, at man i Danmark har fået gang i branchen igen. Vi vil nu sætte alle sejl ind for at få tiltrukket så mange skibe som muligt, så vi igen kan bidrage til turismen i København, siger Barbara Scheel Agersnap, CEO i Copenhagen Malmö Port.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172