23948sdkhjf

Grenaa Havn får stor tragt fra lokal leverandør

Grenå Havn har længe været på udkig efter en ny tragt til bulklosning. Den gamle var blevet slidt og alt for lille i takt med, at både skibe og lastbiler samt kravet om effektivitet er blevet større med tiden.

Men trods besøg på messer og kontakt med flere leverandører af udstyr til havne, havde man ikke fundet den rette leverandør. 

Hvad man ikke fandt i det fjerne, blev i stedet til et helt lokalt samarbejde med Ålsrode Smede- og Maskinfabrik, hvor man påtog sig opgaven med at projektere, producere og montere kæmpetragten. 

I en pressemeddelelse fortæller Brian Basse, der er adm. direktør i Ålsrode Smede- og Maskinfabrik, at tragten med en vægt på 49 ton er et at de største emner, han har været med til at bygge.

- Vi har ikke bygget en så stor tragt tidligere, så vi har brugt meget energi på projekteringen, der i alt har krævet næsten 500 timer hos vores tekniske tegner og resulteret i 500 tegninger af tragten og alle mulige detaljer, siger han. 

Stort samlesæt

Tragten er 13 meter høj og selve tragtåbningen måler 9,5 x 9,5 meter eller 90,5 kvadratmeter. Selve tragten rummer 160 kbm, og selv et af de helt store vogntog med en totalvægt på 62 ton kan køre under tragten.

På fabrikken i Ålsrode har man forberedt tragten som et kæmpe samlesæt, der er transporteret til Grenaa Havn, hvor tragten blev samlet. 

- Vi har ret store forventninger til at kunne udnytte de erfaringer, vi har fået fra det her projekt, fordi vi ved, at der rundt om på havnene står mange ældre tragte, der trænger til udskiftning, siger Brian Basse.

Læs også: Grenaa Havn tager ny metode til skrogrensning i brug

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125