23948sdkhjf

Torm sat i forbindelse med Mærsks Petrobras-sag

Den bestikkelsesmistænkte broker Wanderley Gandra samarbejdede også med Torm

Berlingske er kommet i besiddelse af dokumenter, der sætter Torm i forbindelse med sagen, hvor Mærsk ifølge den brasilianske anklagemyndighed har været involveret i bestikkelse til det brasilianske olieselskab Petrobras for 3,4 mio. dollar (ca. 23 mio. kroner), der alt sammen er relateret til aktiviteter i Maersk Tankers.

Læs også: Medie: Tidligere Mærsk-direktørs hjem ransaget i Brasilien

Avisens dokumentation viser, at Torm også samarbejdede med den brasilianske agent Wanderley Gandra, der mistænkes for at være mellemmand i bestikkelsessagen. Samarbejdet med agenten skulle bl.a. bestå i charter af tankskibet ’Torm Signe’ i perioden 2006 til 2009.

Torm bekræfter skriftligt over for Berlingske, at ’Torm Signe’ blev sluttet til en kontrakt via Maersk Brazil i september 2006, og at kunden var Petrabras. I den forbindelse blev der udbetalt en kommission til dels Marsk Brazil og Wanderley Gandras selskab, Gandra Brokerage, oplyste Torm.

Torm henviser ifølge Berlingske til Maersk på en række opfølgende spørgsmål avisen har stillet. Bl.a. om, hvorfor rederiet overførte penge til en agent som ifølge det brasilianske politis tidligere efterforskning i sagen med Maersk og Petrobras, ingen erfaringen havde med shippingbranchen.

Læs også: Mærsk får kontorer i Brasilien ransaget i korruptionssag

Læs mere om: TORM
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11