23948sdkhjf

Medie: Tidligere Mærsk-direktørs hjem ransaget i Brasilien

En dansk tidligere direktør i Mærsk-koncernen i Brasilien er blevet involveret i en enorm sag om bestikkelse i Petrobras, skriver Berlingske

En dansker, der tidligere har været direktør i Mærsk-koncernen i Brasilien, er part i en af verdens hidtil største sager om bestikkelse. 

Det skriver Berlingske på baggrund af oplyser om, at det brasilianske politi også ransagede en bolig tilhørende danskeren, da Mærsks kontorer i Sao Paolo og Rio de Janeiro blev ransaget kort før jul. 

Brasiliansk politi bekræfter over for Berlingske, at det arbejder ud fra en hypotese om, at den danske direktør har gjort noget ulovligt. Personen, der ikke længere er ansat i Mærsk, er dog hverken sigtet eller tiltalt i sagen, og derfor nævner avisen ikke navnet.

Kronvidnet i sagen om bestikkelse i brasilianske Petrobras, olieselskabets tidligere direktør Paulo Roberto Costa, har fortalt i sit vidneudsagn, at han modtog månedlige bestikkelsespenge i perioden 2006-2014. Pengene kom fra Mærsks brasilianske agent Wanderley Gandra, som til gengæld for bestikkelsen fik oplysninger om, hvor og hvornår Petrobras ville få brug for tankskibe. 

De oplysninger blev så ført tilbage til Mærsk, som kunne positionere sine skibe derefter og vinde lukrative kontrakter. 

Wanderley Gandra var på det tidspunkt helt uden erfaring som skibsmægler, og det arbejde, som han på papiret udførte for Mærsk, blev også udført af Mærsk selv. Politiets tese er derfor, at Wanderley Gandra blot fungerede som mellemmand, der skulle ekspedere bestikkelsespenge fra København til Petrobras-direktør Paulo Roberto Costa.

Ifølge den brasilianske anklagemyndighed har Mærsk været involveret i bestikkelse til Petrobras for 3,4 mio. dollar (ca. 23 mio. kroner), der alt sammen er relateret til aktiviteter i Maersk Tankers, som dengang var en integreret del af A.P. Møller-Mærsk.

Mærsk vil ikke stille op til interview med Berlingske, men har givet mediet følgende kommentar på mail:

- Vi tager beskyldningerne meget alvorligt og samarbejder fuldt ud med de relevante myndigheder i deres undersøgelse af sagen. Det er vigtigt at understrege, at A.P. Møller – Mærsk er fuldt fokuseret på at sikre, at aktiviteter i alle lande overholder reglerne for antikorruption.

Læs også: Mærsk får kontorer i Brasilien ransaget i korruptionssag

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11