23948sdkhjf

APM Terminals sætter Maasvlakte-terminal til salg

I Mærsk-koncernen er APM Terminals tæt på at sælge den ene af sine to terminaler i Rotterdam til terminaloperatøren Hutchison Ports.

Det bekræfter APM Terminals over for Børsen

Der er tale om terminalen Maasvlakte 1, som i modsætning til APM-terminalen Maasvlakte 2 er manuelt betjent med en stab af 600 ansatte. 

Igennem datterselskabet ECT har Hutchison Ports allerede en containerterminal i Rotterdam, så der bliver tale om et salg til naboen, hvis handlen går igennem.

- Det er den bedste løsning for os, men i høj grad også for medarbejderne at sælge til naboen. Det vil kræve meget store investeringer for at fastholde terminalens lønsomhed fremover, siger Jan Driessen, talsmand for APM Terminals i Holland, til Børsen. 

Der har ved flere lejligheder været konflikter mellem de velorganiserede havnearbejdere i Holland og APM Terminals, der med opførelsen af den fuldautomatiske Maasvlakte 2-terminal tog et skridt i retning af at frigøre sig fra manuel arbejdskraft. 

Salget af Maasvlakte 1 skal godkendes i et samarbejdsudvalg, hvor havnearbejderne har en vis indflydelse. Den potentielle køber af Maasvlakte 1 har da også givet en hensigtserklæring om at bevare arbejdspladserne, ligesom APM har lovet at sende 700.000 TEU igennem terminalen årligt, indtil koncessionen udløber i 2025.

Læs også: Mærsks milliardsats på Maasvlakte II slår fejl

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484